خط رند ۹۱۲: به گزارش خط رند ۹۱۲، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در هشتمین همایش روز ملی بیوتکنولوژی، ضمن اشاره به توانایی محققان این حوزه در استخراج راهکارهای نوآورانه، به تاثیر نگاهی پرسشگرانه و دقیق به وقایع زیستی اشاره نمود.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، مصطفی قانعی در هشتمین همایش روز ملی بیوتکنولوژی حضور در جمع بیوتکنولوژیست های جوان ایران را فرصتی مغتنم دید و پیشرفت های کشور در این زمینه را مورد بررسی قرار داد و با اشاره به اهمیت همکاری و استفاده از تجربیات کشورهای پیشرفته در زمینه بیوتکنولوژی اظهار داشت: ما در شروع مسیر با یک نقشه راه مشخص، توانستیم ایران را در بین کشورهای آسیایی بین رتبه های سه تا چهار قرار دهیم؛ به مرور زمان و باتوجه به پیشرفت های شگرفی که دراین خصوص حاصل شد، احتیاج به یک شاخص برای سنجش وضعیت کشورها احساس می شد.
قانعی به نقش کلیدی کشورهایی که در زمینه بیوتکنولوژی متدها و تکنولوژیهای جدید را خلق می کنند، اشاره نمود و اضافه کرد: متوجه شدیم که این کشورها در واقع پیشتازان علم در این زمینه هستند؛ ما هم در موقعیتی هستیم که از تجربیات آنها بهره می بریم.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی با تکیه بر اهمیت «عمق نگاه محققان به وقایع زیستی»، اظهار نمود: خیلی فکر کردم کشورهای پیشتاز به دنبال چه بودند که این گونه پیش رفتند؟ متوجه شدم این افراد نگاهی عمیق، پرسشگرانه و دقیق به وقایع زیستی عالم دارند؛ هیچ پدیده ای از دید آنها نهان نمی ماند و همواره به دنبال یافتن کلیدهای حل مسائل زیستی هستند.
وی بعنوان مثال به مشاهده درختی در یک بیابان اشاره نمود که بدون آب و در شرایط خشکی رشد می کند و بیان نمود: محققان برتر حوزه بیوتکنولوژی در این شرایط، با نگاهی زیست فناورانه آنرا به کلید حل معما تبدیل می کنند: چطور میتوان خشکی را به سبزی تبدیل کرد؟
به قول این فعال فناور، چنین نگاهی نشان از توانایی بیوتکنولوژیست ها در استخراج راهکارهای نوآورانه از دل طبیعت است.
قانعی اشاره کرد: این نوع نگاه به پدیده ها نه تنها می تواند منجر به درک بهتر از چگونگی بقای موجودات در شرایط سخت شود، بلکه می تواند به توسعه فناوری ها و راهکارهایی منجر شود که به بهره وری بهتر از منابع طبیعی و ارتقای کیفیت زندگی در مناطق خشک کمک نماید.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی تاکید کرد: این رویکرد تحقیقاتی و خلاقانه در بیوتکنولوژی می تواند به حل چالش های زیست محیطی و بهبود دستاوردهای علمی و صنعتی کشور کمک شایانی کند.
وی با اعلان اینکه «از دل هر چیز، چاره زیست فناورانه در می آید»، به بررسی روند درمان تومورها پرداخت و اظهار داشت: ما زمانی درمان تومورها را با شیمی درمانی آغاز کردیم، ولی حالا روند درمان بسمت سلول درمانی پیش می رود. این تغییر رویکرد به سبب نگاهی نو به درمان ها و استفاده از قابلیت های طبیعی سلول هاست که این یکی از موفقیت های بزرگ محققان برتر در این حوزه می باشد.
قانعی خاطرنشان کرد: محققان همینطور توانستند فرامین سلول را به دست بگیرند؛ این پیشرفت نتیجه تسلط و درک عمیق از زیست شناسی و کاربردهای آن در پزشکی است.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی همینطور به اهمیت بیوتکنولوژی در درمان بیماری ها اشاره نمود و اظهار داشت: اگر بیوتکنولوژی به داد پزشکی نرسد و با نگاه صرف شیمی به مشکلات روی آوریم، با چالش های بزرگی مواجه خواهیم شد.
وی ضمن اشاره به پیشرفت های داروهای بیوتکنولوژیک در کشور، بیان نمود: ما در تولید دارو، پیشرفت های زیادی داشتیم، اما هنوز نتوانسته ایم محصولاتی را تولید نماییم که برای نخستین بار و با نگاهی عمیق خلق شده باشند.
قانعی در پایان، این چالش ها را به احتیاج به یک “نگاه فلسفی و جهان بینی دقیق” مرتبط دانست و اظهار داشت: به عقیده من زمانی بیوتکنولوژی در ایران پیشرفت می کند که هر یک از افراد فعال در این زمینه نگاه های حکمت آمیز و دقیقی به مسائل داشته باشند.
منبع: rond912.ir