خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

نگاهی به با اهمیت ترین اخبار حوزه ارتباطات در هفته گذشته

خط رند ۹۱۲: از اعلام قطع اینترنت در روز کنکور تا ادعای فعال شدن اینترنت ماهواره ای در ایران و استقبال مشروط از استارلینک، متضرر اصلی محدودیت اینترنت و بایدها و نبایدهای طبقاتی شدن اینترنت تعدادی از عناوین مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، اینترنت ماهواره ای بیشتر در مواردی به کار می رود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، فیبرنوری، دایال-آپ و بی سیم) امکان پذیر نیست یا از کیفیت پایینی برخوردارست. ماهواره میتواند کمک شایانی در کاهش شکاف دیجیتال در کشور و سیگنال رسانی به مناطق محروم و دورافتاده داشته باشد. در این جهت شرکت فضایی اسپیس ایکس پروژه اینترنت ماهواره ای “استارلینک” را در سال ۲۰۱۵ با هدف فراهم کردن پوشش گسترده اینترنت شروع کرد.

در همین رابطه بتازگی مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس اعلام نمود این شرکت حالا نزدیک به ۱۰۰ استارلینک فعال در ایران دارد. ایلان ماسک این خبر را سه ماه پس از توییتی که گفته بود سرویس اینترنت ماهواره ای استارلینک را در ایران فعال خواهد کرد، اعلام نموده است.

پس از این اظهارات، عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره ی امکان فعالیت اپراتور استارلینک در ایران اظهار نمود که از فعال شدن اپراتورهایی که اینترنت ماهواره ای ارائه می دهند استقبال می کنند و همین حالا هم دو سه اپراتور هستند که اینترنت ماهواره ای در نقاط دورافتاده روستایی ارائه می کنند، اما طبق قواعد بین المللی هر اپراتور اینترنت ماهواره ای که بخواهد در قلمروی یک کشور سرویس ارائه کند، باید قواعد سرزمینی آن کشور را رعایت کند.

طبق گفته وی، این قواعد را به همه این اپراتورها همچون استارلینک ابلاغ کرده اند و اگر این قواعد را بپذیرند، از فعالیت آنها استقبال می کنند؛ ۳۰۰۰ روستا وجود دارد که هنوز به اینترنت متصل نیستند که با این اقدام می توان آنها را به اینترنت متصل کرد.

متضرر اصلی محدودیت اینترنت کیست؟

بیش از سه ماه از اعمال محدودیت برای دو پلتفرم خارجی می گذرد؛ در طول این مدت، بارها به مشکلات و ضررهای ناشی از محدودیت دسترسی به اینترنت برای کسب و کارهای مجازی اشاره شده و بتازگی اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت هم اعلام نمودند در طول این مدت خسارت دیده اند و حتی طبق برخی برآوردها خطر ورشکستگی تعدادی از آنها را تهدید می کند.

اما طی روزهای گذشته نامه هایی با سربرگ و امضای مدیران برخی اپراتورهای تلفن همراه که از کاهش درآمدشان در مدت زمان اعمال محدودیت اینترنت حکایت داشت، در فضای منتشر گردید. در هر کدام از این نامه ها مدیرعامل شرکتها اعلام نموده اند بواسطه شرایط به وجود آمده در چند ماه اخیر با کاهش درآمد رو به رو شده اند.

پیگیری ایسنا از رگولاتوری به این نتیجه رسید که این سازمان اعلام نمود نامه درخواست اپراتورها درباره ی جبران خسارت ناشی از اعمال محدودیت برروی ترافیک ورودی بین الملل را دریافت کرده و موضوعات طرح شده درحال بررسی است. طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جهت بررسی دقیق تر موضوع در تعامل با اپراتورها، اطلاعاتی شامل آمار تعداد مشترکین، میزان ترافیک و درآمد داده به تفکیک ترافیک داخلی و بین الملل از آنها درخواست شده است.

اگرچه وزیر ارتباطات با تایید کاهش ترافیک بین الملل اپراتورها به خاطر محدود شدن اینستاگرام و واتساپ اظهار داشت که درآمد اپراتورها فقط از ترافیک بین الملل نیست و آنها صوت دارند، خدمات ارزش افزوده دارند و همین طور ترافیک داخل. مجموع ترافیک داخل و خارج کشور در این ایام نسبت به قبل بیشتر هم شده و تولید و مصرف ترافیک در داخل کشور بالا رفته و این هم برای اپراتور درآمد است. درست است که تعرفه اش کمتر است و نیم بهاست ولی برای اپراتور درآمد دارد.

ماجرای بهتان اپلیکیشن محبوب خارجی

تیک تاک، یک رسانه اجتماعی چینی است که بوسیله سیستم عامل های آی آواس و اندروید قابل دسترس است. تیک تاک در شروع با عنوان دوئین در سپتامبر ۲۰۱۶ در چین ارائه شد و عرضه آن برای خارج از چین، با عنوان تیک تاک و در سال ۲۰۱۷ صورت گرفت. تیک تاک به کاربران اجازه می دهد که موزیک ویدیو های بسیار کوتاه ۳ تا ۶۰ ثانیه ای بسازند.

این اپلیکیسن اشتراک گذاری ویدیو که متعلق به شرکت بایت دنس چین است، محبوبیت فزاینده ای در سراسر جهان به ویژه در بین نوجوانان پیدا کرده اما در پی وقایع گوناگون با انتقادات رو به رشدی درباب سیاست های حریم خصوصی و امنیت روبه رو شده است.

در مجموع، ۱۹ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا، تا حالا دسترسی به تیک تاک از کامپیوتر ها و تلفن های همراه متعلق به دولت را بصورت جزئی یا کامل ممنوع کرده اند؛ بیشتر ممنوعیت ها مقابل تیک تاک، طی هفته های گذشته اعلام شده است.

بایدها و نبایدهای طبقاتی شدن اینترنت

طی روزهای گذشته اطلاعیه ای از طرف اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران منتشر گردید که در آن گفته شده طی نامه نگاری و مذاکرات گوناگون این اتحادیه با متولیان حوزه اینترنت کشور، بعد از گذشت بیش از دو ماه از به وجود آمدن اختلال در عملکرد پلت فرم ها و کاهش سرعت بواسطه استفاده از فیلترشکن ها، مراجع ذی صلاح، دارندگان پروانه کسب این اتحادیه را به عنوان کارآمدترین و مشروع ترین فعالان حوزه فناوری به رسمیت شناخته و امکان رفع فیلتر پلت فرم ها را برای ایشان محقق کرده اند و به شرط قبول مسئولیت توسط صاحب پروانه هیچ محدودیتی در تعداد آی پی های اعلام شده توسط ایشان وجود ندارد.

در همین رابطه، رضا قربانی-رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی استان تهران- درباره ی این مساله اظهار داشت: ما در سازمان نظام صنفی استان تهران و بصورت کلی سازمان نظام صنفی کشور اساسا رویکردمان این نیست که برویم و چنین چیزی را تثبیت نماییم، وقتی اینترنت و دسترسی به ابزارهای پرکاربرد اینترنت قطع باشد اما برای یک عده خاص این دسترسی و به عبارتی اینترنت طبقاتی ایجاد شود، درست نیست. آیا زمانی که دسترسی به پیامرسان خارجی در کل کشور قطع باشد، فایده ای دارد که عده محدودی به آن دسترسی داشته باشند؟

طبق گفته وی این ابزارها ابزارهای شبکه اند یعنی همه مردم باید به آنها دسترسی داشته باشند. بدین سبب ما خواسته روشنی در طول این مدت در سازمان نظام صنفی کامپیوتری داشتیم و آن دسترسی آزاد به اینترنت است.

تکذیب قطع سراسری اینترنت در ایام برگزاری کنکور

روز چهارشنبه انتشار خبری به نقل از معاون امور آزمون های سازمان سنجش که از قطع سراسری اینترنت در ایام برگزاری کنکور آنهم به سبب جلوگیری از تقلب در کنکور خبر میداد منتشر گردید و حواشی را ایجاد کرد که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیرو موضوع مطرح شده اعلام نمود پرواضح است که سرویس اینترنت از ضروریات زندگی روزمره مردم است و وزارت ارتباطات ماموریت برقراری ارتباط پایدار و با کیفیت را برعهده دارد و همیشه می کوشد که از حقوق مردم در دسترسی به ارتباطات سریع، امن و ارزان حمایت و حفاظت کند؛ بدین سبب جز در موارد خاصی که آن هم توسط مراجع قانونی، تصمیم گیری می شود، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به هیچ عنوان حفظ پایداری و کیفیت ارتباط مردم را قربانی خواسته های غیرمنطقی نمی کند؛ ضمن این که نشر چنین اظهارات غیرمسئولانه و خارج از چارچوب اختیارات و ماموریت های سازمان های مختلف موجب ضربه به امنیت روحی و روانی مردم و کاربران می شود.

منبع: