خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

گوگل پلی دسترسی ایرانیها را محدود کرد؟

خط رند ۹۱۲: طی روزهای گذشته برخی از کاربران ایرانی اعلام نموده اند که نمی توانند اپلیکشن های مورد نیاز خودرا از گوگل پلی دانلود و نصب کنند و این سوال ایجاد شده که آیا گوگل پلی می خواهد محدودیت های جدیدی را اعمال کند؟
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، برخی شواهد بر این دلالت دارند که گوکل پلی نحوه شناسایی کشور کاربر را از آی پی به کارهای حساب کاربری تغییر داده و باعث شده است کاربرهای خیلی از ایران، کوبا و روسیه نتوانند هیچ اپلیکیشنی را از گوگل پلی نصب کنند.
در گذشته هم نصب تعداد خیلی کمی از اپلیکیشن ها در ایران محدود بود که با پاک کردن کَش گوگل پلی و تغییر آی پی مشکل حل می شد، ‏اما حالا چنانچه کشور کاربر بوسیله حساب کاربری شناسایی شود، اجازه نصب هیچ اپلیکیشنی (حتی آپ های ایرانی) به کاربر داده نمی گردد.
در همین رابطه یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با ایسنا درباره ی این مساله توضیح داد: گوگل از مدت ها قبل برخی از خدمات خودرا برای ایران، کوبا و روسیه و کشورهای تحت تحریم آمریکا، محدود کرده بود.
میلاد نوری اضافه کرد: گوگل بوسیله آی پی متوجه می شد که کاربران از کدام کشورها هستند؛ اما از حدود شش یا هفت ماه قبل برای نخستین بار این توانایی را برای یوتیوب اجرا کرد. بدین ترتیب تبلیغات یوتیوب که اول یا اواسط ویدیو هستند را بر طبق پارامترهای گوناگونی به کاربر نشان می داد که یکی از آن جنسیت، سن و کشور کاربر است و کشور را بوسیله آی پی تشخیص می داد.
وی افزود: بطور مثال برای کاربرانی را که یوتیوب برایشان فیلتر است و از وی پی ان آلمانی و هلندی استفاده می نمایند، به عنوان کاربران آلمانی و هلندی می شناخت و در همه جای دنیا به همین صورت بود. همین طور خیلی از کاربرانی که از وی پی ان استفاده می کردند، تبلیغات غیر مرتبط تری برای آنها نمایش داده می شد و این سبب شد تا بازدهی تبلیغات کمتر شود.
به گفته ی ایشان، گوگل به جهت اینکه بازدهی تبلیغات بالا برود، شناسایی کاربر را بجای آی پی به حساب کاربری (اکانت) تغییر داد. شناسایی از روی حساب کاری هم با پارامترهای گوناگونی به انجام می رسد که می توان به شماره موبایل، منطقه زمانی ذخیره شده بر موبایل و تبلت و غیره اشاره کرد؛ دیگری بوسیله کارهای مختلفی است که کاربران انجام می دهند برای اینکه گوگل به ایمیل و سایر موارد دسترسی دارد و از همه این موارد بصورت ترکیبی استفاده می نماید.
نوری اضافه کرد: خیلی از کاربرانی که به سایر کشورها مهاجرت می کنند، بعد از دو یا سه ماه بعد حساب کاربری آنها همچنان بروی کشور خودشان باقی می ماند. زمانی که این اقدام برای یوتیوب انجام شد، در همان زمان درآمد یوتیوبرهایی که آی پی کشورشان محدود شده بود، کاهش بسیاری پیدا کرد برای اینکه بازدیدکننده های یوتیوب با هر وی پی انی هم که وارد شوند، گوگل می داند که آنها در کدام کشور هستند؛ بدین سبب اقدامی که انجام داد، این بود که به مرور شناسایی کاربر از آی پی را به حساب کاربری تغییر داد و برای سایر خدمات خودرا که تحریم هست هم از این روش بهره برده است.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه گفت گوگل پلی حدود چهار هفته است که با این روش( شناسایی از حساب کاربری) کشور کاربران را شناسایی می کند و کاربران روسیه، کوبا و ایران بیشترین توئیت را در این زمینه داشته اند.
وی همین طور تشریح کرد: در گذشته زمانی که این اتفاق برای کاربر رخ می داد و برخی از اپلیکیشن ها در گوگل پلی مسدود بود، تعدادی اپلیکیشن های خاص بود که خود آن توسعه دهنده زده بود تا نمایش داده نشود و با بهره گیری از وی پی ان، پاک کردن حافظه کش اپلیکیشن گوگل پلی این مساله حل می شد اما مدلی که حالا اتفاق افتاده، این است که روی همه اپلیکیشن ها دسترسی دانلود را حتی برای اپلیکیشن های رایگان و ایرانی می بندد.
نوری معتقد می باشد زمانی که این اتفاق رخ می دهد، روش های ذکر شده دیگر کار ساز نیست اما برخی از کاربران با تغییر حساب کاربری خود (اکانت) می توانند این محدودیت را برطرف کنند.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه این مساله هنوز برای همه کاربران اعمال نشده است، اضافه کرد: گویا با گذشت هر دو، سه روز یک دفعه تعداد بیشتری کاربر با این مساله روبه رو می شود. همچون اقداماتی که می تواند این محدودیت گوگل پلی را از بین برد، ست کردن کارت اعتباری است اما ما در ایران کارت اعتباری هم نداریم؛ در هر صورت این روش هم بصورت موقتی بوده و اکانت طی یک الی دو ماه باردیگر شناسایی می شود.
وی اظهار داشت: ممکنست کاربر برای اپلیکیشن های عمومی مشکلی پیدا نکند چون برنامه های مشابه ایرانی را داریم اما برخی از اپلیکیشن ها هستند که در داخل کشور حذف شده و گوگل پلی هم اجازه دانلود و نصب آنها را نمی دهد، بدین سبب اگر شخصی به این اپلیکیشن ها نیاز داشته باشد، مجبور است که به منابع ناشناس مراجعه کند و در این میان اگر فردی بدنبال سو استفاده باشد، ممکنست اپلیکشن های دستکاری شده و بد افزاری را قرار دهد یا اطلاعات کاربر را به سرقت ببرد.

منبع: