خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

نقش آفرینی سلول های بنیادی در درمان ناباروری

به گزارش خط رند ۹۱۲ معاونت علمی و فناوری اعلام نمود سلول های بنیادی برای درمان ناباروری نقش آفرینی می کنند و با ورود فناوریهای جدید به این حوزه، درمان ناباروری متحول می شود.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از معاونت علمی و فناوری، نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری ها گسترده شده است و ناباروری، یکی از عارضه هایی است که این فناوری به درمان آن کمک می نماید. ناباروری، بعنوان یکی از تجربیات تلخ گزیبان گیر بخشی از جامعه است که زمینه و شرایط روانی و اجتماعی هم می تواند به اهمیت آن اضافه کند و به یک بحران تبدیل گردد.
همچنین ناباروری باعث افزایش اختلالات و ناسازگاری های جنسی می شود. به صورت کلی زنان نابارور بیش تر از مردان در معرض عوامل تنش زای جسمی، روانی و اجتماعی ناشی از ناباروری و درمان آن قرار دارند.
درمانی برای یک عارضه شایع
در سالهای اخیر عواملی مانند تغییر نقش زنان در فعالیتهای اجتماعی، تأخیر در سن ازدواج، تغییر در سن داشتن فرزند، افزایش استفاده از روش های جلوگیری از باروری، آزاد شدن سقط جنین و وضعیت اقتصادی نامطلوب، سبب کاهش میزان باروری درکشورهای صنعتی شده است.
شیوع ناباروری در دهه اخیر به طرز قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده، به صورتی که میزان آن در کشورهای صنعتی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد گزارش شده است و طبق آخرین گزارش ها شیوع ناباروری در ایران هم ۱۵ درصد برآورد شده است.
استفاده از سلول های بنیادی خون قائدگی برای درمان ناباروری
پژوهش های جدید نشان داده است که کاهش ذخیره تخمدانی به علت پیری نیچ تخمدانی رخ می دهد و سلول های بنیادی با توانمندی بالایی که در تکثیر و تمایز دارند، قادر هستند این عارضه را ترمیم کنند. در مطالعات مختلف کلینیکال ترایال از انواع سلول های بنیادی برای درمان این اختلالات تخمدانی استفاده شده است.
با توجه به توانمندی سلول های بنیادی مشتق از خون قاعدگی در ترمیم بافت های مختلف در مطالعه ای از این سلول ها برای درمان نارسایی تخمدان بر روی موش های آزمایشگاهی بهره برده اند.
همزمان با این مطالعات در سرتاسر جهان، مطالعات گوناگونی در دهه گذشته بر روی جنبه های مختلف درمانی سلول های بنیادی مشتق از خون قاعدگی توسط پژوهشگران کشورمان توسط صورت گرفته و خصوصیات، خصوصیت ها و قابلیت های سلول های بنیادی خون قاعدگی بررسی شده است.
به دست آوردن سلول بنیادی از منابع مختلف همچون جنین، مغز استخوان، خون بند ناف و خون محیطی برای دستیابی به سلول‎های بنیادی چند توان، زمینه ساز تحقیقات بسیاری شده و دریچه جدیدی را برای درمان بیماری های مختلف گشوده است.
ملاحظات اخلاقی استفاده از سلول های بنیادی جنینی، سبب محدودیت کاربرد آنها و معطوف شدن نظر جامعه پزشکی به سمت منبع سلول های بنیادی مثل مغز استخوان شده است. هدف عمومی از این روند، به دست آوردن سلول های متمایز برای تهیه بافت های مختلف در فضای آزمایشگاه و رفع احتیاج به پیوند بافت از فردی به فرد دیگر و هم رفع مشکلاتی مانند عوارض رد پیوند و هزینه های مختلف آن است.
خون قاعدگی یک منبع غنی از سلول های بنیادی است که به راحتی در هر سیکل قاعدگی از دست می رود، این در شرایطی است که علاوه بر دسترسی ساده ماهیانه و عدم تهاجمی بودن روش جمع آوری خون قاعدگی، سلول های بنیادی مشتق از این منبع توانایی تکثیر و تمایز فوق العاده ای دارند.
امکان باروری با هزینه های کم تر
با تولید این فرآورده سلولی زیستی در کشورمان، برای زوجین نابارور با صرف هزینه های کمتر نسبت به سایر روش های کمک باروری، امکان استفاده از این روش درمانی نوین فراهم می شود و خیلی از زوج هایی که به دلیل مشکلات مالی از فرزندآوری منصرف می شوند، به استفاده از این محصول سلول درمانی تشویق خواهند شد.
از طرفی استفاده از این محصول زیستی، با افزایش تعداد و کیفیت تخمک های بالغ در تخمدان و هم افزایش ضخامت اندومتر، شانس وقوع حاملگی خودبه خودی در زوجینی که از این چنین اختلالاتی رنج می برند، افزایش خواهد یافت.
همچنین تزریق این فرآورده سلولی باعث بهبود شرایط محیط تخمدانی و هم شرایط لانه گزینی جنین می شود و در نتیجه درصد موفقیت در روش های پیشرفته کمک باروری مانند IVF به دنبال سلول درمانی افزایش می یابد.
بنابراین، سلول های بنیادی مشتق شده از خون قاعدگی در مقایسه با سایر سلول ها مزایای گوناگونی دارد و گام جدیدی را در سلول درمانی بیماری های مختلف باز کرده است و می تواند نیازهای بالینی را برطرف سازد.
ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت توسعه فناوری های این حوزه و کمک به ارتقای سلامت جامعه، از پژوهش ها، طرح های فناورانه و نوآورانه این حوزه در راه تجاری سازی حمایت می کند.

منبع: