خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

چرا استعلام اصالت گوشی هنگام خرید ضروری است؟

به گزارش خط رند ۹۱۲ قبل از خرید دستگاه سیمکارت خور نو یا کارکرده، باید استعلام اصالت کرده و به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز و روشن شدن دستگاه در گذشته توجه کنید.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، با اجرای طرح رجیستری، تنها دستگاه هایی که از مبادی قانونی وارد کشور شده و یا قبل از شروع طرح رجیستری روشن بوده اند، می توانند بدون هرگونه محدودیت زمانی، از شبکه های اپراتوری استفاده کنند. در غیراین صورت دستگاه بعد از نخستین اتصال به شبکه، پیامک اخطار دریافت کرده و بعد از مدت زمان کوتاهی، قطع می شود.
برای پیشگیری از مشکلات احتمالی، همانطور که سامانه همتا اخطار می دهد، قبل از خرید دستگاه، حتما باید استعلام اصالت کنید و در پاسخ استعلام اصالت، به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز و روشن شدن دستگاه در گذشته توجه کنید.
جهت استعلام اصالت دستگاه، ابتدا لازم است به سامانه همتا متصل شوید. با استفاده از چهار روش پیامک به شماره ۷۷۷۷، سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir، کد دستوری #۷۷۷۷* و اپلیکشین همتا می توان با سامانه همتا ارتباط برقرار کرده و فرایند استعلام اصالت را انجام داد.
برای انجام فرآیند استعلام اصالت با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷*، این کد را با یک شماره سیمکارت دلخواه شماره گیری کرده و دکمه برقراری تماس را بزنید. آنگاه با ارسال عدد ۱، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید. در این مرحله باید ۱۵رقم ابتدایی شناسه (IMEI) دستگاه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و…) وارد کنید. این شناسه (IMEI)، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیم کارت) بستگی دارد و روی جعبه، پشت باتری یا با شماره گیری #۰۶#*، قابل رؤیت است. پس در این مرحله احتیاجی به باز کردن جعبه دستگاه نیست. درصورتی که شناسه (IMEI) را به درستی وارد کرده باشید، پاسخ استعلام به صورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد.

ذکر غیرقانونی بودن دستگاه در پاسخ استعلام اصالت
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “شناسه (IMEI) قانونی نیست و در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت. “، یعنی این شناسه (IMEI) غیرقانونی می باشد و به هیچ عنوان، امکان ثبت و فعال شدن آن در سامانه همتا وجود ندارد. ازاین رو سفارش می شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید، چونکه بعد از گذشت ۳۰ روز از زمان نخستین روشن شدن دستگاه، قطع خواهد شد.

دستگاه قانونی دارای نام واردکننده
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردکننده: شرکت ****”، یعنی شرکت تجاری ذکرشده، مبادرت به واردات قانونی این دستگاه کرده و همچنین، کد فعال سازی آنرا به سامانه همتا اعلام نموده است. هرگونه مشکل در زمینه فقدان کد فعال سازی، عدم تطابق شناسه (IMEI) ذکر شده در پیامک تأیید فعال سازی با شناسه (IMEI) قابل مشاهده از راه #۰۶#* و…، باید توسط شما با این شرکت مطرح شود.

واردکننده به صورت مسافری
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردکننده: به صورت مسافری”، یعنی این دستگاه صرفا جهت استفاده شخصی مسافر وارد کشور شده و نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرد. همچنین، این دستگاه فاقد هرگونه گارانتی یا خدمات بعد از فروش بوده و در صورت بروز مشکل احتمالی در آینده، شخص خریدار، مرجع معتبری برای رفع مشکلات خود نخواهد داشت. ازاین رو سفارش می شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید.

دستگاه واردشده از مناطق آزاد
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردکننده: صرفا مناطق آزاد”، یعنی پرداخت عوارض این دستگاه، منطبق بر ضوابط مصوب در مناطق آزاد تجاری بوده و این دستگاه ها، صرفا در همان مناطق آزاد، امکان استفاده از خدمات شبکه اپراتوری را دارند. ازاین رو اگر قصد استفاده از این دستگاه در داخل کشور و خارج از مناطق آزاد را دارید، سفارش می شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید، چونکه بزودی عرضه خدمات اپراتوری برای این دستگاه ها، در خارج از مناطق آزاد تجاری، قطع خواهد شد.

نوع ارز (دولتی یا غیردولتی)
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردشده با ارز دولتی”، یعنی واردکننده این دستگاه، برای واردات آن ارز دولتی دریافت کرده است. ازاین رو اگر فکر می کنید با عنایت به نرخ ارز دولتی، گران فروشی رخ داده، می توانید از راه نهادهای نظارتی (تعزیرات و سازمان حمایت و…)، نسبت به ثبت شکایت اقدام کنید. البته همتا در این حوزه، تنها به همین میزان اطلاع رسانی کرده و وظیفه تعیین ارزش دستگاه و تشخیص گران فروشی بر عهده نهادهای نظارتی است.

دستگاه قبلا با یک سیمکارت روشن شده است
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود ” این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شده است “، یعنی این دستگاه، پیش از این، حداقل با یک سیمکارت روشن شده و از خدمات شبکه اپراتوری بهره برده است. ازاین رو نباید بعنوان دستگاه آکبند، عرضه شود. در صورتیکه این عبارت در انتها پاسخ استعلام اصالت ذکر نشد، اظهارنظر قطعی در زمینه روشن شدن این دستگاه نمی توان داشت.

شناسه (IMEI) مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “شناسه (IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست “، یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده و در صورتیکه تلفن همراه نباشد، می توانید با قرار دادن سیمکارت در دستگاه و استفاده از آن، شناسه (IMEI) را بعنوان شناسه (IMEI) دستگاه قانونی ثبت کنید. اما اگر دستگاه شما تلفن همراه می باشد، از خرید آن خودداری کنید. سرویس اینگونه دستگاه ها توسط سامانه همتا قطع خواهد شد و در صورت قطع سرویس دستگاه، سامانه همتا هیچگونه مسئولیتی در قبال این مورد ندارد.

شناسه (IMEI) دستگاه قانونی می باشد ولی تلفن همراه نیست
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “شناسه دستگاه (IMEI) جزو شناسه های قانونی ثبت شده است، اگر دستگاه شما تلفن همراه استی، از خرید آن خودداری کنید. “، یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده و در صورتیکه تلفن همراه نباشد، می توانید با قرار دادن سیمکارت در دستگاه از آن استفاده کنید. اگر دستگاه شما تلفن همراه می باشد، از خرید آن خودداری کنید. سرویس اینگونه دستگاه ها توسط سامانه همتا قطع خواهد شد.
همینطور برای گوشی دست دوم به قانونی بودن گوشی و دریافت مالکیت در حضور فروشنده و برای گوشی آکبند به قانونی بودن، دارای شرکت گارانتی بودن و فعالسازی دستگاه در حضور فروشنده دقت کنید و در صورتیکه سؤال، مشکل یا ابهامی داشتید، پیش از خرید دستگاه، شناسه (IMEI) گوشی را یادداشت کرده و با همتا در ارتباط باشید.

منبع: