خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

برای کیفی شدن خدمات پیام رسان و جویشگر ملی رقیب می طلبند

خط رند ۹۱۲: مسئولان ارتباطی کشور معتقدند بااینکه خدمات پایه کاربردی همچون پیام رسان و موتور جست وجو باوجود حمایت های میلیاردی و اختصاص پهنای باند رایگان به وضعیت مطلوب موردنظر نرسیدند، اما خدمات ابری و نقشه در فضای رقابتی با سرویس های خارجی خوب عمل کردند و در این بازار، سرویس باکیفیت ارائه دادند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، اعضای شورای عالی فضای مجازی که در سال ۱۳۹۲ سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات را به تصویب رسانده اند، معتقدند وزارت ارتباطات در عمل به تکالیف خود تنها زیرساخت های ارتباطی شبکه ملی اطلاعات را محقق کرده و درصد پیشرفت زیرساخت های اطلاعاتی این شبکه که شامل مراکز داده، نرم افزارها و خدمات پایه ای مانند نقشه، پیام رسان، موتور جست وجو و مسیریاب است، مورد قبول نیست.
این ادعا در زمان قطع اینترنت در آبان ماه و بروز مشکلاتی در حوزه اطلاع رسانی، شبکه های اجتماعی و رسانه به اثبات رسید و مشخص شد که موتورهای جست وجوی بومی و پیام رسان ها توان پوشش ملی را نداشته و نیاز به حمایت و تصمیم گیری دراین زمینه وجود دارد.
بدین جهت در جلسه ۲۳ آذرماه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری، موضوع برداشت وزارت ارتباطات در خصوص تحقق ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات، به بحث گذاشته شد و مورد اصلاح قرار گرفت. در این نشست به وزارت ارتباطات سه هفته مهلت داده شد تا طرح تکمیلی شبکه ملی اطلاعات را بر اساس آنچه که نظر شورای عالی فضای مجازی است، ارائه کند تا این طرح ظرف دو ماه به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد.
ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی فضای مجازی – بعد از این جلسه گفته بود که برآورد مرکز ملی فضای مجازی نسبت به پیشرفت ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات که از طرف وزارت ارتباطات گزارش شده، کمتر از این مقدار است و بعد از بررسی جزئیات کاملی از بخش های مختلف شبکه ملی اطلاعات در حوزه های مختلف زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی، خدمات پایه کاربردی، امنیت و تعرفه ها در این شورا، وزارت ارتباطات مشکلات این شبکه را در حوزه های مختلف همچون تعرفه، پیام رسان ها و موتور جست وجو پذیرفته است.
بعد از اختتام مهلت سه هفته ای شورای عالی فضای مجازی به وزارت ارتباطات، این وزارتخانه در تاریخ ۲۱ دی ماه طرح تکمیلی اجرای شبکه ملی اطلاعات را به این شورا ارائه داد. اما اعضای این شورا اعلام نمودند حالا این طرح با نظرات کارگروهی که باحضور اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل شده، تعیین می شود تا درنهایت با اعمال این نظرات، طرح نهایی شبکه ملی اطلاعات، در شورا تصویب شود.
وزارت ارتباطات مفهوم شبکه ملی اطلاعات را بازسازی کرد
با این وجود، امیر ناظمی – رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران – معتقد می باشد طی سال های گذشته، وقتی وزارت ارتباطات بخش اجرایی پروژه شبکه ملی اطلاعات را به عهده گرفت، به بازسازی مفهوم شبکه ملی اطلاعات پرداخت. وی همینطور اظهار نمود: بعد از بازسازی حس کردیم این مفهوم باید بازطراحی و معماری شود و به سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا تفکیک شد.
وی با بیان این که این شبکه بر طبق وظایفی که به وزارت ارتباطات واگذار شده در حال کار است و کلیات سند این شبکه نیز در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده، اضافه کرد: برای دیدن نتایج بهتر در کنار دولت، نهادهای دیگر هم باید از کسب وکارهای داخلی در جهت تقویت شبکه ملی اطلاعات حمایت کنند و داده خودرا در اختیار آنها قرار دهند. بر طبق سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، مصوب شورای عالی فضای مجازی، چهار سرویس خدمات پایه که عبارت بودند از خدمات ابری، نقشه، موتور جست وجو و پیام رسان، تعریف شد اما سرویس های موتور جست وجو و پیام رسان به دلیلهای مختلف و با وجود حمایت های میلیاردی و اختصاص پهنای باند رایگان، نتوانستند نظر کاربران را تامین کنند.
اما ناظمی درباره سرنوشت دو سرویس خدمات ابری و نقشه هم توضیح داد: در یک سال و نیم گذشته مجموع کاربران دو نقشه به بیشتر از کاربران مسیریاب ویز رسیدند و در مورد CDN هم دو شرکتی که هم اکنون مشغول به کارند، بسیار عالی عمل کردند. همواره منتقدان می پرسند چرا رقیب خارجی را فیلتر نمی کنید؟ من در پاسخ به این پرسش می گویم به همان دلایلی که فیلتر نکردن موجب شد سرویس های نقشه و ابری موفقی داشته باشیم. مهم ترین دلیل آن است که آزادی انتخاب مردم را محدود نکردیم و مردم انتخاب می کردند که کدام سرویس را انتخاب کنند. ما یارانه بی مورد به این سرویس ها عرضه نکردیم، اتفاقا در بازار رقابتی با رقیب خارجی خود جنگیدند و توانستند در همین بازار سرویس باکیفیت ارائه کنند.
وی همینطور به سیاست های وزارت ارتباطات در مورد نقشه ها اشاره نمود و اظهار داشت: ما داده در اختیار سرویس ها قرار دادیم. زمانی ما خیلی با نهادها بحث کردیم تا به این نقشه ها داده بدهند و با مخالفت روبرو می شدیم؛ اما ابتدای سال که سیل آمد بالاخره داده ها را در اختیار این سرویس ها قرار دادند و در طول آن مدت به خوبی کاربر جذب کردند. چون مردم می توانستند با این نقشه مناطق آبگرفته را مشاهده کنند.
درحال حاضر مقرر است جلسات کارگروه در شورای عالی فضای مجازی با حضور برخی اعضای حقیقی این شورا و نمایندگان وزارت ارتباطات تشکیل و درباره سند معماری شبکه ملی اطلاعات، تصمیم گیری شود. اما بنظر می رسد خدمات پایه ای شبکه ملی اطلاعات درحال حاضر بیشتر از همه چیز نیازمند فضای رقابتی است تا بدون محدود کردن آزادی انتخاب مردم، خودشان بتوانند سرویس مورد نظر را که از کیفیت لازم برخوردار است، انتخاب کنند.

منبع: