بسته اخبار علم و فناوری از ارسال نخستین پیام ماهواره ایرانی تا معامله برد-برد ایلان ماسک و ترامپ

خط رند ۹۱۲: دنیای علم و تکنولوژی امروز ۱۷ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. حالا در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می پردازیم.

معامله برد-برد ماسک و ترامپ!

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را شاید بتوان بهترین سرمایه گذاری ثروتمندترین فرد جهان لقب داد. حمایت تمام قد ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد حال حاضر جهان و موسس و مدیرعامل چندین شرکت از پیشروترین شرکت های فناوری فعلی دنیا از دونالد ترامپ که حالا رییس جمهور جدید آمریکا لقب گرفته، با کارهایی نظیر قرعه کشی روزانه یک میلیون دلار میان امضاکنندگان یک طومار هواداری از ترامپ، اساسا با اهداف مشخصی صورت گرفته که رویاهای ماسک را پشتیبانی می کند. بسیاری اعتقاد دارند که این حمایت ایلان ماسک از دونالد ترامپ با تمام قوا، می تواند موفق ترین و هوشمندانه ترین سرمایه گذاری وی در تمام طول عمرش لقب بگیرد.

اولین پیام «هدهد» ارسال شد

ماهواره هدهد پس از دو روز تزریق به مدار نخستین پیام رسمی خودرا مخابره کرد. دکتر حسین شهرابی مدیر عامل شرکت دانش بنیان فضایی از دریافت نخستین پیام رسمی ماهواره هدهد آگاهی داد. وی ادامه داد: امروز ماهواره هدهد نخستین پیام کوتاه مخابراتی خود با عنوان «نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِیبٌ» را منتشر نمود.

بهبود حافظه با واقعیت مجازی و تحریک عمقی مغز

حافظه فضایی نوعی از حافظه است که به افراد کمک می نماید تا به یاد بیاورند که کلید ماشین را کجا گذاشته اند. این رویکرد پتانسیل زیادی برای درمان زوال شناختی ناشی از بیماری یا لطمه بدون دارو یا جراحی دارد. افزایش سن می تواند توانایی ما برای پیمایش با استفاده از حافظه فضایی که شکلی از حافظه است که مسئول ثبت و بازیابی اطلاعات مورد نیاز برای به خاطر سپردن مکان اشیاء در محیط است را کم کند. اختلالات عصبی، مانند زوال عقل، بطور مشابه می تواند موجب بدتر شدن این قابلیت شوند. در یک مطالعه جدید، پژوهشگران دو لابراتوار در موسسه فناوری فدرال سوئیس نیروهای خودرا تحت تلفیقی از تحریک عمیق غیرتهاجمی مغز در قسمتی از مغز که مسئول حافظه فضایی است همراه با واقعیت مجازی (VR) برای بهبود مسیریابی قرار دادند.

موتور هواپیمای مافوق صوت ناسا برای نخستین بار روشن شد

ناسا برای نخستین بار موتور هواپیمای مافوق صوت خودرا روشن کرد تا آزمایش ها را روی آن شروع کند. ماموریت «کوئست»(Quesst) ناسا یک نقطه عطف بزرگ را با شروع آزمایش روی موتور هواپیمای مافوق صوت «X-۵۹» رقم زد. آزمایش های موتور که از ۳۰ اکتبر شروع شده اند، به گروه X-59 امکان می دهند تا بررسی کند که سیستم های هواپیما با یکدیگر همکاری دارند و در عین حال، نیروی موتور خودرا تامین می کنند. در آزمایش های پیشین، X-59 از منابع بیرونی برای تامین انرژی استفاده می کرد. آزمایش های موتور، زمینه را برای مرحله بعدی پیشرفت هواپیمای آزمایشی به سوی پرواز فراهم می کنند.

چاپ ۳ بُعدی سریع بافت های انسانی از مغز تا استخوان، ممکن شد

پژوهشگران یک چاپگر زیستی سه بعدی پرسرعت برای چاپ دقیق بافت های انسانی طراحی نموده اند. این چاپگر زیستی پیشرفته قادر به ساخت مجموعه ای از بافت ها همچون بافت نرم مغز و مواد مشکل تر مانند غضروف و استخوان است. این پیشرفت توسط مهندسان زیست پزشکی از دانشگاه ملبورن حاصل شده است. فناوری چاپ زیستی سه بعدی پیشرفته پژوهشگران مقرر است حوزه پزشکی احیا کننده را متحول کند. چاپگر زیستی جدید از امواج صوتی ساخته شده توسط حباب های ارتعاشی برای دستکاری و مرتب کردن سلول ها استفاده می نماید و امکان ایجاد ساختارهای بافت سه بعدی پیچیده را فراهم می آورد. این تکنیک چارچوب ضروری برای ایجاد سلول ها را برای تمایز یافتن و بلوغ آنها و تبدیل شدن به بافت های پیچیده انسانی فراهم می آورد.

اعلام زمان پرتاب ششمین پرتاب موشک «استارشیپ»

اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) در کمتر از دو هفته آینده برای ششمین بار پرواز خواهد نمود. شرکت متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) روز گذشته ششم نوامبر اعلام نمود که ۱۸ نوامبر را برای پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ هدف قرار داده است تا آنرا از پایگاه پرتاب «استاربیس»(Starbase) خود در جنوب تگزاس به پرواز درآورد. اسپیس ایکس در بروزرسانی ماموریت نوشت: پنجره پرتاب ۳۰ دقیقه ای در ساعت پنج پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی باز خواهد شد.

«اوپن ای آی» دامنه Chat.com را خرید

شرکت «اوپن ای آی»(OpenAI) با خرید دامنهChat.com، آنرا به مجموعه اسامی پرمخاطب خود اضافه کرد. از بامداد روز ششم نوامبر، Chat.com به چت بات هوش مصنوعی «چت جی پی تی»(ChatGPT) شرکت اوپن ای آی تغییر مسیر داده است. یک سخن گوی اوپن ای آی، این خرید را بوسیله ایمیل تأیید کرد. اوپن ای آی از بیان مبلغ پرداختی برای Chat.com خودداری کرد.

منبع: