خط رند ۹۱۲: شورای امنیت سایبری پرتغال، قطعنامه ای صادر کرد که ممکنست استفاده از تجهیزات ساخت شرکت های چینی در شبکه های پرسرعت نسل پنجم (۵G) و همین طور شبکه های نسل چهارم (۴G) را برای اپراتورهای مخابراتی این کشور رسما ممنوع کند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، شورای امنیت سایبری پرتغال، نهاد مشورتی نخست وزیر این کشور است و سندش که به تاریخ ۲۳ مه است، ضربه دیگری به کوشش های غول فناوری چینی هواوی برای ورود به بازار ۵G در پرتغال و احتمالاً تمدید قراردادهای فعلی است.
طبق قانونی که اوت سال قبل تصویب گردید، دولت پرتغال می تواند حذف، محدودیت استفاده یا توقف استفاده از تجهیزات یا خدمات شرکت های مخابراتی را تعیین کند و شرایط و مهلت هایی را برای اپراتورها تعیین کند تا به الزام تعیین شده، عمل کنند.
اپراتورهای اصلی پرتغال شامل Altice، NOS و ودافون، در بحبوحه نگرانی اروپا و آمریکا درباره ی ریسک امنیتی استفاده از تجهیزات چینی در زیرساخت حساس، قبل از این اعلام نموده اند که از تجهیزات هواوی در شبکه های اصلی ۵G استفاده نخواهند کرد. اما دولت چین و شرکت هواوی، ادعاهای مذکور را رد کرده اند. شبکه های ۵G فعلی در پرتغال، مستقل نیستند و تا حد زیادی به فناوری و تجهیزات ۴G اتکا دارند.
شورای امنیت سایبری پرتغال بدون اینکه از شرکت چینی خاصی نام ببرد، درباره ی ریسک بالای تامین کنندگان یا ارائه دهندگانی هشدار داد که مقر آنها در کشوری است که دولت کنترل، مداخله یا فشار بر فعالیت هایش در کشورهای دیگر اعمال می کند.
نظر این نهاد، برمبنای یک گزارش افشا نشده است که ایمنی تجهیزات در شبکه های ارتباطات الکترونیکی شامل فناوری ۵G را ارزیابی کرده است.
همچنین از نظر این نهاد، هنگامی که کشور میزبان شرکت تامین کننده تجهیزات، هیچ توافقی در مورد صیانت از داده ها، امنیت سایبری یا صیانت از مالکیت معنوی با پرتغال یا اتحادیه اروپا نداشته باشد، یا زمانی که عضو اتحادیه اروپا، ناتو یا سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نیست، یک ریسک امنیتی به حساب می آید.
هواوی در اطلاعیه ای اعلام نمود که در این زمینه، هیچ اطلاعات قبلی نداشته و مورد مشورت قرار نگرفته است و همچنان سرگرم جمع آوری اطلاعات درباره ی ماهیت این ارزیابی بوده و امیدوار است که همچنان به مشتریان پرتغالی خدمت رسانی کند.
بر اساس گزارش رویترز، اروپا به میدان نبرد در رقابت فناوری بین پکن و واشنگتن تبدیل گشته است و رقبای اروپایی هواوی شامل شرکتهای اریکسون و نوکیا، در صورت ممنوعیت تجهیزات ساخت این شرکت چینی، می توانند انحصار تامین در این بازار را به دست بگیرند.