شبکه اجتماعی کلاب هاوس که بعنوان پدیده ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۰ میزبان خیلی از کاربران اینترنتی بود، بعد از جنجال های بسیار همچون اختلال و شائبه فیلترینگ، درنهایت با ادامه همان اختلال قدیمی در بعضی اپراتورها، به فعالیت خود ادامه می دهد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۰ با پدیده حضور کاربران اینترنتی در شبکه اجتماعی کلاب هاوس همراه بود. این اپلیکیشن به افراد اجازه می دهد در چت روم های صوتی به صحبت درباره موضوعات مختلف بپردازند و باآنکه از سال ۱۳۹۹ توسط شرکت سازنده اش انتشار یافته بود، اما سال قبل در بحبوحه کرونا در بین ایرانی ها و در یک مقطع کوتاه که مصادف با زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری هم بود، محبوبیت روبه رشدی پیدا کرد و حتی به محلی برای گفت وگوی مسئولان هم تبدیل شد؛ برای مثال محمدجواد آذری جهرمی – وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات – که در شبکه های اجتماعی پرمخاطب حضور دارد هم به یکی از حاضران چت روم های کلاب هاوس تبدیل گشته بود.
کلاب هاوس از همان ابتدا، حساسیت هایی را هم برانگیخت و برخی مسئولان در کوشش برای جا انداختن فرهنگ بومی سازی برای این اپلیکیشن بودند، با این توجیه که ایجاد این گونه خدمات در داخل کشور اولا ضریب استقلال کشور را زیاد می کند و ثانیا باعث رشد و ارتقای دانش فنی در کشور می شود و هم این که ایجاد مشابه کلاب هاوس برای خیلی از شرکت ها و مجموعه های فعال و موجود در کشور به سادگی امکان پذیر است.
این حساسیت ها در مقطعی در فروردین ماه، منجربه بروز برخی اختلالات در کلاب هاوس شد، که شائبه فیلترینگ را هم در زهن کاربران ایرانی ایجاد کرد، اما این اخبار بلافاصله توسط آذری جهرمی تکذیب شد و او اعلام نمود که کلاب هاوس فیلتر نبوده و مشکلاتی که برای کاربران ایجاد شده، امکان دارد ناشی از مسائل فنی باشد. هرچند این اختلالات ادامه داشت تا وقتی که یکشنبه ۲۲ فروردین، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با ارسال هشداری به سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و مخابرات ایران، فرصت داد تا اختلال مشهود در شبکه اجتماعی کلاب هاوس را رفع کنند و در غیر این صورت، تا زمان رفع تخلفات روزانه تا سقف ۵۰ میلیارد تومان اپراتورهای متخلف جریمه می شوند.
بعد از آن، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در یک گزارش، مستندات در رابطه با اختلال عمدی صورت گرفته توسط اپراتورها را که سبب محدودیت دسترسی کاربران به نرم افزار کلاب هاوس شده بود، در یک گزارش فنی منتشر کرد، البته اپراتورها به این اظهارات و گزارش، به صورت رسمی واکنش نشان ندادند. بعد از آن هم در حالیکه با تغییر دولت، مصوبه جریمه اپراتورها، متوقف شده بود، در نهایت عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم- ضمن اشاره به برپا بودن مصوبه دولت دوازدهم، اعلام نمود هرگونه اختلال در شبکه های اجتماعی بدون دستور قضایی، مشمول جریمه است اما اپراتورها می توانند نسبت به این حکم اعتراض کنند.
کلاب هاوس هنوز هم مشغول فعالیت است و کاربران خویش را دارد، اما شاید از میزان محبوبیت طوفانی آن کاسته شده و در حالیکه در بهار سال ۱۴۰۰، ساعاتی طولانی از شبانه روز را میزبان کاربران بود این روزها در سکوت خبری در مقایسه با ماه های گذشته، به فعالیت خود ادامه می دهد؛ البته این اپلیکیشن همچنان در بعضی از اپراتورها بدون استفاده از فیلترشکن قابل استفاده نیست.
منبع: خط رند ۹۱۲