پژوهشگران در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت پرنده دو زیست کاربردی برای سفرهای توریستی، آمبولانس دریایی و خشکی، آموزش خلبانی حرفه ای، کنترل جنگل ها و مرزها، گارد ساحلی و… شدند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت نمونه تحقیقاتی و نمونه اولیه تولیدی پرنده دو زیست چندمنظوره با کاربردهای مختلف شده است.
این پرنده قابلیت نشست و برخاست روی دریا، آب رودخانه، سد، تالاب، چمن و آسفالت دارد. همین طور این پرنده دوزیست نشان میدهد که وابستگی و محدودیت آن به باند پرواز برای عملیات نسبت به هواپیماهای معمولی بسیار کمتر است.
این هواپیما در فاصله حدود ۶۰۰ متر از آب بلند شده و ۳۰۰ متر فرود می آید.
سفرهای توریستی، آمبولانس دریایی و خشکی، آموزش خلبانی در سطح حرفه ای، حمل بار، کنترل جنگل ها و مرزها، گارد ساحلی، کنترل آلودگی محیط زیست و دریاها کنترل سکوهای نفتی، خدمات به قایق ها و کشتی های آزار دیده با سرعت بالا، امداد رسانی در حوادث دریایی، مسافر بری، تحقیقات و تجسس دریایی، همچون کاربردهای این هواپیمای دو زیست محسوب می شود.
بُرد این پرنده (با مخازن سوخت استاندارد) تا ۱۵۰۰ کیلومترو با سوخت اضافی تا ۲۰۰۰ کیلومتر است و دانش فنی ساخت آن صفر تا صد توسط این شرکت دانش بنیان و با بهره بردن از توانمندی چند شرکت دانش محور دیگر با اشتغال ۵۰ نفر مستقیم و دوبرابر غیر مستقیم، بدست آمده است.
تقریباً ۷۰ درصد این هواپیمای دو زیست با بهره گیری از مواد خام در داخل تولید می شود بدین جهت از ارزش افزوده بالایی برخوردارست. مابقی وسایل و تجهیزات مورد نیاز دیگر مثل هر هواپیماساز خارجی به صورت خام از کشورهای مختلف تهیه شده و در ساخت این پرنده دو زیست مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس گفته پژوهشگران این شرکت، سومین یا چهارمین کشوری هستیم که دانش ساخت هواپیمای دو زیست را بدست آوردیم که امکان ساخت آن با کاربردهای مذکور و مختلف قابل سفارش است.
تاکنون همچین هواپیمایی ایرانی دو زیست در کشور نداشتیم ولی تنها نمونه های روسی قبل از اینها به کشور وارد شده و الان نیازی به واردات آن نیست.
همچنین اعضای این شرکت دانش بنیان معتقدند دستور مقام معظم رهبری این است که در حوزه نظامی تولید داخل در پیش بگیریم تا نیازی به کشورهای دیگر نداشته باشیم؛ این به صورتی تحقق شعار سال در امتداد جهش تولید است و الان در شرایطی هستیم که با تاکید بر دانش بومی و استانداردها، لازم است تولید را در دست بگیریم.
با تولید این هواپیمای دو زیست، ۴۵ درصد ارزش افزوده ایجاد می شود.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، این هواپیمای دو زیست با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تداوم آن در مرکز طرح های کلان ملی فناوری ساخته شده که قبل از اینها نمونه تحقیقاتی آن رونمایی شده بود.