خط رند ۹۱۲: محققان فعال در حوزه امنیت سایبری اخیرا از کشف یک بدافزار خطرناک جدید اطلاع داده اند که به هکرها اجازه می دهد به اطلاعات گوشیهای اندرویدی دسترسی پیدا کنند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، به نقل از وب سایت hackernews، با عنایت به گسترش نفوذ بدافزار و جاسوس افزار که از جانب هکرها و مجرمان سایبری منتشر می شوند، پژوهشگران بسیاری در سراسر جهان به دنبال کشف بدافزارهای جدیدی هستند که امکان دارد امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران را به مخاطره بیاندازد. آن ها با کشف و معرفی این بدافزارهای خطرناک درحقیقت به شرکت های توسعه دهنده نرم افزار و سیستم های عامل مربوطه اخطار می دهند که هرچه سریع تر به بررسی و انتشار به روزرسانی امنیتی و مرتفع ساختن صدمه پذیری های موجود بپردازند.
حالا اخیرا پژوهشگران امنیتی اعلام نموده اند که در گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید یک جاسوس افزار و بدافزار خطرناک و قدرتمند پیدا کرده اند که به هکرها و مجرمان سایبری این امکان را می دهد تا به هر آنچه مدنظرشان هست، دسترسی پیدا کنند.
بر اساس گزارشی که در همین راستا انتشار یافته است، خیلی از اپلیکیشن ها و نرم افزارهای اندرویدی توانسته اند با میزبانی از جاسوس افزار مذکور، به تاریخچه تمامی تماس های کاربران، ارسال و دریافت پیام، گالری تصاویر و ویدیوهای کاربران و همینطور دسترسی به مکان جغرافیایی (Location) آن ها دسترسی پیدا کنند.
این محققان امنیتی که در موسسه تحقیقاتی Bitdefender فعالیت می نمایند، چندی قبل با عرضه گزارشی دقیق، از کشف یک بدافزار خطرناک که احیانا ریشه آن به روسیه برمی گردد، اطلاع داده بودند.
گوشی های اندرویدی همواره به دلیل متن باز بودن و طراحی سیستم عامل آن همواره یکی از بهترین طعمه ها برای هکرها و مجرمان سایبری به شمار می روند تا با سوءاستفاده و نفوذ به گوشی قربانیان، به اهداف شوم و موردنظر خود دست یابند.
با اینکه سیستم عامل اندروید در گوشیهای هوشمند از محبوبیت و استقبال بی سابقه ای برخوردار شده است، اما بارها توسط منتقدان و تحلیلگران در حوزه فناوری و امنیت سایبری مورد انتقاد شدیدی قرار گرفته است.
این باج افزار که تریوت ( Triout) نام دارد، تابحال توانسته است اطلاعات کاربران بسیاری را به سرقت برده و دست هکرها و مجرمان سایبری را برای دسترسی به اطلاعات مورد نظرشان باز بگذارد.
باج افزار، بدافزاری است که به مجرمان اینترنتی این امکان را می دهد تا بتوانند با استفاده از کنترل از طریق دور، کامپیوتر شخص قربانی را قفل کنند، به صورتی که کاربر نتواند از سیستم خود استفاده نماید، سپس یک پنجره برروی کامپیوتر شخص نمایان می گردد و به او اخطار می دهد تا زمانی که هزینه ای پرداخته نشود، نمی تواند قفل فایل های کامپیوتر اش را باز کرده و از آن استفاده نماید.
بطور معمول، باج افزارها زمانی به سیستم شخص قربانی ورود پیدا می کنند که شخص به صورت ناآگاهانه از وب سایتی ناشناس نرم افزار یا فایلی آلوده را دانلود می کند. ازاین رو بهتر است دارندگان گوشیهای اندروید حتی الامکان سیستم عامل گوشی خویش را به جدیدترین نسخه معرفی شده توسط اندروید ارتقاء دهند تا در معرض خطر این بدافزار قرار نگیرند.