به گزارش خط رند ۹۱۲ گروهی از هکرها اخیرا مدعی شده اند که قادر خواهند بود با استفاده از نور یک لیزر، اسپیکرهای هوشمند را هک کرده و به اطلاعات آن دسترسی پیدا کنند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، اسپیکرهای هوشمند یکی از آن دسته از گجت های خانگی هستند که این روزها از محبوبیت و استقبال بی نظیری از جانب کاربران برخوردار شده است. پیش تر خیلی از تحلیل گران برآورد و خاطرنشان کرده بودند که اسپیکرهای هوشمند سریع تر از سایر گجت های هوشمند رشد و توسعه پیدا خواهند کرد و در سال های آینده سهم بسیار بیش تری از بازار ابزارهای هوشمند و دیجیتال را از آنِ خود خواهند کرد.
بر مبنای تازه ترین گزارش های انتشار یافته در وب سایت بیزینس اینسایدر، گروهی از هکرها و مجرمان سایبری اخیرا ادعا کرده اند که می توانند با استفاده از یک پوینتر لیزر که تنها ۱۴ دلار قیمت دارد، اسپیکرهای هوشمند را هک کرده و به دستیار صوتی آن فرمان داده و تمامی کارهای موردنظر خویش را انجام دهند.
این هکرها اعتقاد دارند که تاباندن یک نور متمرکز همچون لیزر می تواند میکروفون اسپیکرهای هوشمند را هک کرده و بعد از فریب دادن این گجت، به آنها این امکان را بدهد تا به آن فرمان های صوتی داده و کار و فعالیت های موردنظر آنها را انجام دهد.
امنیت سایبری اسپیکرهای هوشمند همواره یکی از موضوعات بحث برانگیز و چالش برانگیز در سال های اخیر است که بر مبنای خیلی از نظرسنجی های صورت گرفته، بالغ بر ۴۵ درصد از کاربران جهان هنوز به این گجت های هوشمند اعتماد کامل ندارند و آنها را یک جاسوس خانگی می دانند.
به صورت کلی در توصیف وظایف و معرفی اسپیکرهای هوشمند باید اظهار داشت که این گجت های هوشمند به کاربران امکان می دهند تا درصورت داشتن مشغله، وسائل خانگی خویش را با دستورهای صوتی کنترل کنند، بعنوان مثال، از وضعیت آب و هوا و جدیدترین خبرهای روز آگاه شوند، تایمر و زنگ اخطار برای خود تنظیم کنند، با دوستان و خانواده خود تماس صوتی برقرار کرده و به مخاطبان موردنظر خود پیام متنی ارسال نمایند. همه این کارها بدون دخالت دست کاربر و تنها با ارسال یک پیام و دستور صوتی به اسپیکر هوشمند انجام خواهد گرفت.
یکی از بزرگ ترین تفاوت های اسپیکرهای هوشمند با سایر اسپیکرهای معمولی همین نام هوشمند آن است، بدان معنا که می تواند با اتصال به اینترنت اغلب کارهایی که یک گوشی هوشمند یا کامپیوتر می کند، را انجام دهد.
یک اسپیکر ساده یا معمولی تنها می تواند داده و صدای ورودی را با قدرت و کیفیت بیشتری به بلندگوهای تعبیه شده در خود فرستاده و فایل های صوتی موردنظر کاربران را با صدای بلندتری پخش کند. این اسپیکرها هیچگاه قادر نیستند به اینترنت متصل شوند و کارهای هوشمندانه ای نظیر برقراری تماس با مخاطبان، ارسال پیام متنی از راه دور و سایر کارهای دیگری که یک اسپیکر هوشمند قادر به انجام آن است، انجام دهد.
از نخستین، بهترین و بزرگترین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان اسپیکرهای هوشمند می توان به شرکت های گوگل، آمازون، اپل و مایکروسافت اشاره نمود که البته سایر برندهای فعال در حوزه فناوری نظیر سامسونگ، شیائومی و غیره هم به طراحی، تولید و عرضه آن پرداخته و درتلاشند تا بتوانند سهم بزرگتری از بازار این گجت های هوشمند را از آن خود کنند.
اسپیکرهای هوشمند گوگل هوم مینی و گوگل هوم ماکس، آمازون اکو با بهره مندی از دستیار صوتی الکسا، هوم پاد اپل و کورتانای مایکروسافت همچون برترین اسپیکرهای هوشمندی هستند که در جهان توانسته اند سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهند و نظر خیل عظیمی از کاربران و علاقمندان به تکنولوژی را به خود جلب کنند.