به گزارش خط رند ۹۱۲، با ترکیب آویشن، زنجبیل و نانوذرات نقره، محققان زخم بندی از جنس هیدروژل ساختند که می تواند اثرات ضدباکتریایی قوی داشته باشد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، به علت شفاف بودن این زخم بند هیدروژلی، میتوان به شکل مستمر وضعیت ظاهری زخم را هم رصد کرد. خبات جمل، که اصالتاً اهل عراق بوده و الان ساکن ولورهمپتون است، بعنوان بخشی از پروژه تحقیقاتی خود، هیدروژل های خلاقانه ای بوجود آورده است که خواص درمانی طبیعی آویشن و زنجبیل را با اثر ضد میکروبی قوی نانوذرات نقره ترکیب کرده و جایگزینی پایدار و موثر برای مراقبت از زخم عرضه می کند.
خبات، نانوذرات نقره را با استفاده از روش های شیمی سبز ایجاد نمود و از خواص طبیعی احیاء کنندگی زیستی عصاره آویشن و زنجبیل استفاده نمود. آویشن به علت خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی اش مشهور است و زنجبیل به علت اثرات ضد التهابی شناخته می شود. این دو ترکیب امکان التیام سریع تر زخم را فراهم می کنند.
این گروه نانوذرات نقره را در هیدروژل های سلولز باکتریایی قرار دادند که منجر به پانسمان زخم با فعالیت ضد میکروبی شد.
شفافیت هیدروژل ها امکان نظارت آسان بر زخم را بدون احتیاج به برداشتن پانسمان فراهم می آورد و آنرا بخصوص برای مدیریت زخم های مزمن، مانند زخم هایی که بیماران دیابتی و افراد دچار زخم فشاری تجربه می کنند، مفید می سازد.
خبات اظهار داشت: هیدروژل های نانوذرات نقره آویشن و زنجبیل ما چاره ای برای مراقبت از زخم عرضه می کنند. با استفاده از عصاره های طبیعی آویشن و زنجبیل، ما پانسمانی ساخته ایم که نه تنها با عفونت مبارزه می کند، بلکه این کار را به روشی پایدار از نظر محیط زیست انجام می دهد. درمان زخم های مزمن بخصوص با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار دشوار است. هیدروژل ما که با نانوذرات نقره تقویت شده است، جایگزینی قدرتمند و سازگار با محیط زیست برای درمان های معمولی است.
وی اضافه کرد: آن چه پانسمان زخم ما را متمایز می کند، ادغام فناوری نانو با خواص درمانی آویشن و زنجبیل است. این پانسمان دوگانه نه تنها رشد باکتری ها را می کاهد، بلکه امکان نظارت آسان تر بر زخم را هم فراهم می آورد.
دکتر گوپتا اظهار داشت: ترمیم زخم، توالی پیچیده ای از فرآیندهای سلولی و بیوشیمیایی است که منجر به بهبود موفقیت آمیز می شود. یکی از موانع اصلی برای بهبود زخم، عفونت های کنترل نشده است که می تواند شرایطی را در محل زخم ایجاد نماید که مانع از توانایی بدن برای بهبودی شود. این مورد با افزایش میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک تشدید می شود و انتخابهای درمانی را برای پزشکان محدود می کند. بنابراین، کاوش عوامل درمانی طبیعی جایگزین خیلی مهم است.
Leave a Reply