به گزارش خط رند ۹۱۲، خراسان رضوی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: دانایی، دانش میدان، توانمندسازی، دانش و فناوری در دنیای امروز و مانایی، ماندن نخبگان در راه نخبگی و اثرگذاری بارز و در ادامه، ماندن در کشور برای خدمات رسانی به وطن است.
سعید خدایگان۲۲ آذرماه، در همایش «آینده روشن» با حضور ۶۰۰ نفر از مدال آوران المپیادهای دانش آموزی که در محل مرکز همایش های ولی عصر (عج) اداره کل دادگستری خراسان رضوی برگزار گردید، اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان سندی تحت عنوان «سند راهبردی» داریم که دو تعریف کلیدی در این سند وجود دارد؛ ابتدا مستعد برتر و دیگری تعریف نخبه است. مستعد برتر اشخاصی هستند که استعدادهای ذاتی و بالقوه ای دارند که بالفعل نشده و نخبه اشخاصی هستند که استعداد آنان عملیاتی شده و توانسته این فرد اثرگذاری بارزی در جامعه داشته باشد.
وی ادامه داد: در این تقسیم بندی شما در دسته مستعدان برتر و شاید در میان مستعدان برتر با کیفیت و اصیل ترین مستعدان قرار می گیرید چونکه با تمرکز بر یک شاخه خاص، تبیین و تسلط پیدا کردید و مسائل در این زمینه را با موفقیت توانستید حل کنید. این نخستین نشانه نخبگی در شماست و با توجه به این که کاملا تخصصی بر موضوعی کار کردید، استعداد دارید تا در موضوعات بزرگ تر اثرگذار باشید.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: از نظر آماری تعداد شما حدودا ۰/۰۰۵ درصد دانش آموزان کشور است و از این بُعد در قله مستعدان قرار دارید. بنیاد ملی نخبگان با شعار «دانایی، توانایی و مانایی» برنامه هایی برای نخبگان کشور دارد. دانایی، دانش میدان و شاخص اصلی ما در بنیاد ملی نخبگان در ارزیابی افراد است. توانایی، فرد تا توانمند نشود، نمی تواند اثرگذاری بارز داشته باشد و عملاً نخبه شدن و در استعداد برتر تا نخبگی مسیری وجود دارد و این مسیر، توانمند شدن شماست. توانمندسازی چیزی جز دانش و فناوری در دنیای امروز نیست، کشورهایی موفق هستند که بهتر می توانند از علم و فناوری برای توسعه و پیشرفت کشور بهره گیرند.
خدایگان اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان برنامه ها و طرح های گوناگونی برای توانمندسازی مستعدان داریم تا ان شا الله با همکاری باشگاه دانش پژوهان جوان، پذیرای شما باشیم. مانایی، ماندن شما در راه نخبگی و اثرگذاری بارز و در ادامه، ماندن در کشور برای خدمت به وطن است. در چارچوب جذب و نگهداشت هم طرح هایی داریم که همکاری و همراهی سایر مسؤلان را می طلبد.
در این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها اظهار داشت: دیدن این مجموعه بانشاط و امیدبخش مایه خوشبختی است؛ در این مراسم، حسین بهاروند، پژوهشگر پژوهشگاه رویان و جهاد دانشگاهی حضور دارند و کشور ما به واسطه تلاش ایشان، شهید آشتیانی و همکارانشان به یکی از قطب های علمی، پژوهش، درمان و حرکت در کارآمدسازی دانش در رابطه با سلول های بنیادی تبدیل گشته است.
وی ادامه داد: امروز ما عزت کشور را مدیون مجموعه ای از تلاشگران هستیم. اشخاصی که تلاش کردند در حوزه پهپادی و موشکی مانند شهید حسن طهرانی مقدم به افتخار برسیم. ایشان هروقت به بن بست و مشکلی بر می خورد، بسمت مشهد می آمد تا آن مشکل حل شود و شما حالا در جوار حرم آقا امام رضا (ع) هستید و قدر بدانید.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها اظهار داشت: در محضر امام رضا (ع) هستید؛ امامی که میتوان با ایشان قرار بگذارید یکی از خادمان ایشان باشید. در آغاز راه خود با امام رضا (ع) قرار بگذارید که ایشان استاد راهنمای شما باشند، آیا درمان کننده درد انسان های رنجور باشید یا تولیدکننده ابزار برای ماشین کشتار جمعی و سلطه قدرتمندان در ملت های ضعیف، دو مسیری که روبه روی ما است و باید بدانیم کدام مسیر را انتخاب نماییم.
رستمی بیان کرد: شایستگان این کشور شماها هستید و مسئولیت سنگین تری دارید، حتما این زمینه برای شما وجود دارد که جزو ستاره های درخشان آسمان این کشور باشید.
در ادامه این مراسم، رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان ضمن تشکر از افراد باشگاه دانش پژوهان جوان و بنیاد ملی نخبگان که متولی اصلی جریان های علمی کشور هستند، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان، هدایت نخبگان را در قسمت های مختلف بر عهده دارد و تابحال شتاب خوبی گرفته است. وی ضمن عرض تشکر از دانش آموزان نخبه و مدال آور المپیادی اظهار داشت: ارزش شما دانش آموزان نخبه بسیار زیاد است و به شما افتخار می نماییم چونکه شما آینده سازان کشور ما هستید.
سیدرضا حسینی با اشاره به این که بیشتر اتفاقات خوب کشور را نخبگان رقم می زنند، اظهار داشت: کشور ما بسیار تلاش نموده است تا امروز به شرایط کنونی برسد و روز به روز شاهد اتفاقات بهتری برای مردم سرزمینش باشد و بخش غالب این اتفاقات را مدیون نخبه های کشورمان هستیم. اگر امروز در رشته نانوفناوری جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم و در رشته سلول های بنیادی قدمی برداشته ایم که همه دنیا را شگفت زده کرده و توان موشکی ما به حدی رسیده است که دشمن نمی تواند به ما چپ نگاه کند، همگی حاصل زحمات نخبگانی چون شماست و بطور قطع آینده ایران با شما زیباتر خواهد بود.
وی افزود: بزرگ ترین انگیزه من از این که در باشگاه دانش پژوهان حضور دارم اینست که برای برخی از نخبگان، زمینه ای فراهم گردد تا تلاش کنند مشکلات کشور را شناسایی و مرتفع کنند. بزرگ ترین ظلم شما دانش آموزان نخبه به خودتان اینست که بزرگ ترین افتخار زندگی تان، مدال هایی که به دست آوردید، انتهای مسیر نخبگی شما باشد.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان در مورد مسئولیت دانش آموزان نخبه اظهار داشت: این مدال ها نشان میدهد که شما توانایی و استعداد بسیار زیادی دارید ازاین رو نسبت به مردم کشور خود مسئولیت بیشتری خواهید داشت. خداوند بطور قطع از شما خواهد پرسید که خروجی نخبگی و استعدادی که در شما ایجاد کردم چه شده است؟.
وی ادامه داد: همان گونه که در ۲ الی ۳ سال گذشته دانش آموزان مدال آور به ما کمک کردند که اتفاقات بهتری رقم بخورد، اکنون بیشتر از حدود ۳۰۰نفر از مدال آوران المپیادی سابق بعنوان طراح سوال، مدرس و مصحح در باشگاه دانش پژوهان جوان فعالیت دارند و از شما هم انتظار می رود که در آینده به ما کمک کنید.
حسینی در انتها اشاره کرد: بنیاد ملی نخبگان و دفتر نهاد مقام معظم رهبری بنیاد ملی نخبگان در این راه بسیار زحمت کشیده اند و باید از آنان بسیار سپاسگزار باشیم. از مجموعه آموزش وپرورش هم که از اعضای بسیار مهم باشگاه دانش پژوهان محسوب می شوند و اگر ما به جلو حرکت می نماییم و می جنگیم به پشتوانه آن هاست هم کمال تشکر را داریم. ضمن این که در باشگاه دانش پژوهان هر چیزی که داریم را مدیون حضرت رضا(ع) هستیم.