بسته اخبار علم و فناوری کشف اسراری درباره ی شیرهای آدم خوار

خط رند ۹۱۲: دنیای علم و تکنولوژی امروز ۲۲ مهر شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. حالا در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می پردازیم.
کشف سرنخ هایی درباره ی گرم شدن مرموز جو خورشید
یافته های آزمایشی درباره ی انعکاس امواج پلاسما می تواند به پرسش های دانشمندان درباره ی بالا رفتن دمای خورشید پاسخ دهد. یافته های جدید محققان «آزمایشگاه فیزیک پلاسما پرینستون»(PPPL) نشان میدهد که امواج پلاسمای منعکس شده می توانند به گرم شدن حفره های تاج خورشیدی منجر شوند. این حفره ها مناطق کم چگالی تاج خورشیدی با خطوط میدان مغناطیسی باز هستند که به فضای میان سیاره ای گسترش می یابند. این یافته ها نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در حل کردن یکی از اسرارآمیزترین مسائل مربوط به نزدیک ترین ستاره ما هستند.
نگهداری از بذر ۹۰ فرآورده بیولوژیک زیر سقف مقاوم در مقابل زلزله های ۷ ریشتری
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در کنار تولید واکسن های اجباری، بواسطه ۱۰۰ سال فعالیت امکاناتی را فراهم نموده تا در برخورد با پاندمی ها واکنش سریع داشته باشد و مبادرت به تولید واکسن کند و در کنار آن بانک زیستی غنی از بذرهای مورد استفاده در ۹۰ فرآورده بیولوژیک به وجود آورده است. بانک اطلاعات پزشکی با «بیوبانک » نوعی بانک اطلاعات درباره ی نمونه های بیولوژیکی جهت استفاده در تحقیقات و پژوهش های مختلف است که در داخل بانکهای ویژه ای ذخیره می شوند. از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی این بانکهای اطلاعات پزشکی به عنوان منابع مهمی در تحقیقات پزشکی به شمار می روند، بطوریکه از خیلی از تحقیقات امروزی نظیر ژنومیک و پزشکی شخصی پشتیبانی می کنند.
یک روش جدید و سریع برای تولید باتری های سدیم-یون
محققان کره جنوبی یک روش سریع و آسان را برای تولید مواد آند باتری های سدیم-یون ابداع نموده اند. گروهی از محققان «موسسه تحقیقات الکتروتکنولوژی کره جنوبی»(KERI) روش گرمایش سریع را با بهره گیری از فناوری مایکروویو پیشنهاد کردند. آنها ابتدا بوسیله ادغام پلیمرها با مقادیر کمی از نانولوله های کربنی بسیار رسانا، لایه هایی را ایجاد کردند. سپس، یک میدان مغناطیسی مایکروویو را روی لایه ها اعمال کردند تا جریان هایی را در نانولوله های کربنی القاء کنند و لایه ها را بطور انتخابی فقط در ۳۰ ثانیه تا بالاتر از ۱۴۰۰ درجه سلسیوس گرم کنند.
اسراری که با بررسی «DNA» شیرهای انسان خوار فاش شد
تحلیل و بررسی دی ان ای شیرهای متعلق به سال ۱۸۹۸ رژیم غذایی شگفت انگیزی را نشان میدهد که در آن انسان، زرافه و گورخر وجود داشته است. دانشمندان «موزه فیلد» در شیکاگو همراه «دانشگاه ایلینوی» با بهره گیری از روش های پیشرفته مانند میکروسکوپ و ژنومیک، موهای طعمه را که با دقت از دندان شیرها استخراج شده بود، تحلیل و بررسی کردند. این موها کلید درک رژیم غذایی و رفتار شیرها بودند. آنها طیف شگفت انگیزی از طعمه ها همچون زرافه، انسان، اوریکس(Oryx)، بز کوهی آب دوست و گورخر را کشف کردند. شیرها حتی دو زرافه را هم خورده بودند.
ارتقاء دوام ابزارآلات صنایع ماشینکاری با پوشش های نانویی
یکی از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوی دانشگاه صنعتی شریف، نانو پوششی را برای افزایش دوام ابزار آلات برشی الماسه به بازار معرفی نمود. پژوهشگران یکی از شرکت های فناور نانوپوششی برای ابزارآلات برشی الماسه(کاربیدتنگستن-کبالت) ارائه کرده است که عملکرد این ابزارها را ارتقاء می دهد و این ابزارهای تقویت شده با فناوری نانو در عرصه هایی با مقاومت سایشی بالا و در صنایع ماشین کاری مانند فرزکاری، تراشکاری، برش، سوراخ کاری و پانچ قابل استفاده هستند.
امکان تولید کانال های باریک و عصبی با دستگاه بومی فراهم شد
یک شرکت دانش بنیان با هدف توسعه صنعت نانوالیاف مبادرت به ارائه دستگاه های الکتروریسی صنعتی برای تولید نانوالیاف در عرصه سلامت کرد. پژوهشگران این شرکت با رویکرد چند جانبه در تولید دستگاه های الکتروریسی و محصولات نانوالیاف، عمده فعالیت خودرا در سال ۲۰۰۴ شروع کرد این شرکت با توسعه سریع دستگاه های الکتروریسی حالا کامل ترین دستگاه الکتروریسی را بمنظور تحقیقات دانشگاهی فراهم نموده است. این دستگاهها در حوزه تحقیقات بیولوژیکی، پزشکی و مهندسی بافت، نانوغشاها، نانو سنسورها، محیط زیستی، دفاعی، کاتالیست ها، سل های خورشیدی، باتری ها، ابر خازن ها، پوشش های ضد آب و تنفس پذیر، نانوالکترونیک، نانوکامپوزیت، جاذب ها کاربرد دارند.
پیش بینی وضعیت آینده سازمان ها و دستگاهها با پلت فرم هوشمند ایرانی
یکی از شرکت های فناور با بهره بردن از هوش مصنوعی و تحلیل داده، پلتفرمی را معرفی نمود که کاربران با بهره بردن از آن می توانند وضعیت آینده سازمان خودرا پیش بینی کنند. مهدی شاه قلیان از پژوهشگران یکی از شرکت های فناور در گفتگو با ایسنا با اعلان اینکه این شرکت در حوزه تحلیل داده و هوش مصنوعی فعالیت دارد، اظهار داشت: آخرین محصولی که از طرف این شرکت عرضه شده محصولی به نام آرکا است. این محصول پلت فرم جامع تحلیل داده بشمار می رود و کاربرد آن در سازمان ها سبب هوشمند شدن فعالیت آنها خواهد شد.
پرتاب ماموریت «اروپا کلیپر» یک روز دیگر به تعویق افتاد
ناسا پرتاب ماموریت بعدی خودرا به سیاره مشتری حداقل یک روز دیگر به تعویق انداخته است برای اینکه بعد از برخورد «طوفان میلتون»(Hurricane Milton) به پایگاه پرتاب فلوریدا، این آژانس فضایی و شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) تصمیم گرفته اند بررسی های بیشتری را بمنظور اطمینان از آمادگی فضاپیما برای پرواز انجام دهند. پرتاب ماموریت «اروپا کلیپر»(Europa Clipper) به قمر یخی مشتری موسوم به «اروپا» حالا برای روز دوشنبه ۱۴ اکتبر برنامه ریزی شده است. این ماموریت بر فراز موشک «فالکون هوی»(Falcon Heavy) شرکت اسپیس ایکس از سکوی پرتاب ۳۹A مرکز فضایی کندی ناسا پرتاب خواهد شد.
برای نخستین بار ۲ نفر در خواب با هم «گفتگو» کردند!
برای نخستین بار، دو نفر با موفقیت در رویای خود با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. این نقطه عطفی تاریخی بود که توسط پژوهشگران موسسه REMspace به دست آمد. این مطالعه نشان داد که رویاهای شفاف می توانند ابعاد جدیدی از ارتباطات و پتانسیل را برای بشریت به ارمغان بیاورند. دو نفر با موفقیت رویاهای شفاف را تجربه کردند و پیامی ساده با تجهیزات طراحی شده را رد و بدل کردند. هدف این شرکت این است که خواب با حرکت سریع چشم را تبدیل به پیشرفت پیشگامانه بعدی بعد از هوش مصنوعی کند که آماده است تا تمدن را متحول کند.
ایران پنجمین کشور صاحب فناوری تولید پروبیوتیک مایع خوراکی
یکی از شرکت های دانش بنیان با تولید فرآورده پروبیوتیک مایع خوراکی برای درمان بیماریهای گوارشی، نام ایران را در بین ۴ کشور صاحب این فناوری قرار داد. بیشتر داروهایی که برای مشکلات گوارشی تجویز می شوند، شیمیایی هستند که می توانند عوارضی را در پی داشته باشند و در عین حال درمان های دایمی برای درمان این دسته از بیماریها نیستند. تعدادی از محققان یکی از شرکتها محصول خاصی را برای مشکلات گوارشی تولید کردند که می تواند مشکلات گوارشی را بدون داروهای شیمیایی رفع کند. این محصول، فرآورده پروبیوتیکی مایع خوراکی است. فرآورده های پروبیوتیک، فرآورده های حاوی میکروب های مفید برای سلامت انسان ها هستند که موجب ارتقای سیستم ایمنی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش بدن خواهد شد.
چین بزرگترین کره آشکارساز «ذرات شبح وار» جهان را ساخت
ساخت بزرگترین آشکارساز کروی شفاف جهان با موفقیت در اعماق زمین، زیر یک تپه در جنوب چین به انتها رسید. این موفقیت یک نقطه عطف بزرگ برای رصدخانه نوترینو زیرزمینی جیانگمن(JUNO) است که یک مرکز علمی مهم برای شناسایی ذرات گریزان معروف به نوترینو(neutrino) است. این ذرات به سبب ماهیت گریزان و نقشی که در کشف اسرار عمیق کیهانی ایفا می کنند، اغلب «ذرات شبح وار»( ghost particles) نامیده می شوند. دانشمندان چینی در اطلاعیه ای رسمی گفتند: از آنجا که نوترینوها به ندرت با ماده معمولی تعامل دارند، می توانند به آسانی در بدن ما، ساختمان ها یا کل زمین بدون این که احساس شوند، گذر کنند و بدین جهت لقب «ذرات شبح وار» را به خود اختصاص داده اند.
بومی سازی سوپر آلیاژی با مقاومت دمایی تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد
یک شرکت دانش بنیان سوپر آلیاژی را بومی سازی کرد که مقاومت بالا تا دمای ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد دارد. محمد فروغی مقدم، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، “اینکونل ۶۰۱” را یک سوپر آلیاژ نیکل-کروم دانست که مقاومت خوبی به اکسیداسیون در دمای بالا دارد و اظهار داشت: این آلیاژ مقاومت خوبی در محیط های خوردنده آبی دارد ضمن آنکه مقاومت خزشی مناسبی در دمای بالا از خود نشان میدهد. از دیگر خاصیت های این آلیاژ استواری مکانیکی مناسب و شکل پذیر بودن آنست.
سلاح لیزری بوئینگ پهپادهای سنگین را سرنگون می کند
سامانه لیزری شرکت بوئینگ در یک رزمایش مشترک که توسط آمریکا و عربستان برگزار گردید، پهپادهای بزرگ را سرنگون کرد و خودرا در خنثی سازی تهدیدات پیشرفته ثابت کرد. این سامانه موسوم به «سامانه تسلیحات لیزری فشرده»(CLWS) از یک لیزر پنج کیلوواتی برای درگیری و سرنگونی پهپادهای گروه ۳ که پهپادهای بزرگ هستند و می توانند تجهیزات سنگین تری را حمل کنند، در آزمایشی در مرکز آزمایش رد سندز(Red Sands) در عربستان سعودی بهره برد.
ربات نرم و کرکی «CES ۲۰۲۱» توسط کاسیو وارد بازار می شود
اگر اپیزود «The Trouble with Tribbles» سریال استار ترک را تماشا کرده باشید ممکنست با خود فکر کرده باشید که دلتان یکی از آن موجودات را می خواهد و الان کاسیو دقیقا چنین چیزی را آماده کرده است. این شرکت حالا درحال دریافت پیش سفارش در ژاپن برای موفیلن(Moflin) است. این ربات های دوست داشتنی با «قابلیت های احساسی» هوش مصنوعی که در جریان نمایشگاه CES ۲۰۲۱ معرفی گشتند، با مشارکت استارت آپ ژاپنی ونگارد(Vanguard Industries) توسعه یافته و مقرر است مانند یک حیوان خانگی برای حمایت عاطفی کار کند. تخصص این ربات ها در آغوش گرفتن است و سازندگان می گویند که هر ربات شخصیت متمایز خودرا دارد و بسته به موقعیت می تواند خلق و خوی خودرا تغییر دهد و در طول زمان با افراد وابستگی به وجود می آورد.
معرفی افزودنی هایی برای بهبود آلیاژهای پزشکی در طرح مشترک ایران، ترکیه و ایتالیا
محققان ایرانی در همکاری با دانشگاه های ترکیه و ایتالیا طی اجرای پروژه مشترکی به ساخت ماده تقویت کننده آلیاژهای گرید پزشکی رسیدند که افزودن آن به ایمپلنت های استخوانی سبب افزایش خواص ضد باکتریایی و مقاومت به خوردگی در آنها شد. «لایه نشانی الکتریکی پوشش های کامپوزیتی کلسیم فسفاتی-پنتااکسید نیوبیوم روی آلیاژ نیکل تیتانیوم برای کاربردهای پزشکی» عنوان رساله دکتری میرسامان صفوی است که با راهنمایی جعفر خلیل علافی و حمایت بنیاد ملی علم ایران در دانشگاه های صنعتی سهند، کوچ ترکیه و پاویا ایتالیا انجام شده است.
نرم افزار هوش مصنوعی با توانایی های یک مهندس
نرم افزار هوش مصنوعی «نویرون» از خلاقیت و حل مسئله مشابه مهندسان انسان برای طراحی خودکار ماشین آلات پیشرفته استفاده می نماید. این نرم افزار، تخصص مهندسان ماهر، فیزیک، قوانین مربوط به تولید و منطق حوزه های مختلف مهندسی را در یک چارچوب منسجم یکپارچه سازی می کند. نویرون دائما درحال تکامل یافتن است و از داده های حاصل از آزمایش های دنیای واقعی و نتایج تولید یاد می گیرد. این نرم افزار می تواند تخصصی و متناسب با صنایع مختلف باشد.
استعدادیابی ورزشی خردسالان ۳ تا ۱۳ سال ازطریق یک شرکت دانش بنیان
یک شرکت دانش بنیان ایرانی با ارائه بازی های اصلاحی سبب بهبود ۶۰ درصدی راندمان ناهنجاری در خردسالان شده است. مهدی درریز، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه این مجموعه یکی از برندهای تخصصی ورزش و سلامت کودک از ۳ تا ۱۳ سال است، اظهار داشت: کودکی که وارد سه سالگی می شود در ابتدا در دپارتمان مهارت های بنیادی قرار می گیرد و مهارت های جسمانی و حرکتی آن ارتقا پیدا می کند. مهارت هایی که سبب می شود کودک بعد از هفت سالگی تبدیل به یک فرد شاخص در رشته های ورزشی شود و اعتماد به نفس آن بالا رود.
ارائه آخرین دستاوردهای اپتیک و کوانتوم در آبان
ستاد توسعه فناوری های اپتیک و کوانتوم معاونت علمی و مرکز علوم و فنون لیزر ایران نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک و کوانتوم را در آبان سال جاری برگزار می کنند. «پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران» با همکاری ستاد توسعه فناوری های اپتیک و کوانتوم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مرکز علوم و فنون لیزر ایران به مدت چهار روز از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

منبع: