پیشنهادات محقق دانشگاهی برای توسعه علوم پایه در بنیاد علم

به گزارش خط رند ۹۱۲، به عقیده استاد دانشگاه تهران، بنیاد ملی علم ایران در دیپلماسی علمی تنها نباید به حضور محققان کشور در همایش های بین المللی اکتفا کند بلکه باید شرایط را برای حضور دانشمندان جهان در کشور فراهم آورد و در این حوزه باید در قسمتهایی چون صدور ویزا و پذیرایی تسهیل گری نماییم.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، دکتر موسوی موحدی در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران» که به منظور بزرگداشت روز ملی علوم پایه (بزرگداشت ابوریحان بیرونی) بامداد امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با اشاره به اینکه تعریف درستی از علوم پایه عرضه نشده است، اظهار داشت: در ذهن محققان، “علوم پایه” محدود به رشته های فیزیک، شیمی، زمین شناسی، زیست شناسی و ریاضی است؛ در حالیکه علوم پایه یک معرفت برای دستیابی به گوهرهای وجودی علوم است.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی متخصص در این عرصه ها به غیر از IQ باید EQ بالایی داشته باشد خاطرنشان کرد: من علوم پایه را یک معرفت می دانم که از مجموعه علوم تشکیل شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه پیشنهاداتی برای توسعه تحقیقات علوم پایه به بنیاد علم ایران عرضه داد و اضافه کرد: بهترین روش برای تدریس “قصه” است و پیشنهاد می شود که بنیاد علم ایران در چارچوب انیمیشن و قصه مبادرت به ترویج علم علوم پایه کند.
موسوی موحدی، ایجاد خانه دانشمندان را به بنیاد علم ایران پیشنهاد کرد و اظهار داشت: همینطور پیشنهاد می شود علوم پایه در بین دانش آموزان و خانواده ها ترویج داده شود.
وی افزود: ما در کنار ژن، مم(MEME) داریم. مم یعنی بذر تفکر و تمدن است و ما مم ابوریحان بیرونی و این سینا را داریم و باید بر روی این بذرها متمرکز شویم.
موسوی با تکیه بر لزوم توسعه دیپلماسی علمی اظهار نمود: بنیاد علم ایران در دیپلماسی علمی تنها نباید به حضور محققان کشور در همایش های بین المللی اکتفا کند، بلکه باید شرایط حضور دانشمندان جهان در کشور را فراهم آورد و در این حوزه باید در قسمت های چون صدور ویزا و پذیرایی تسهیل گری نماییم.
او همینطور پیشنهاد کرد که بنیاد علم ایران برای ترویج علم، اخبار این حوزه را به زبان مردم بازنشر کند.

منبع: