خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

استفاده از اسانس گیاهان برای صنایع دارویی

خط رند ۹۱۲: «امکان سنجی اهلی سازی گیاه لعل کوهستان (Oliveria decumbens) و بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی آن» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری توسط آناهیتا بویری ده شیخ با راهنمایی محمد محمودی سورستانی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، بررسی محیط زیست، زیست بوم و طبیعت همیشه از تحقیقاتی است که پژوهشگران زیادی را به سمت خود جذب کرده و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح های تحقیقاتی دراین زمینه حمایت می کند.
بویری ده شیخ، دکتری تخصصی فیزیولوژی تولید و بعد از برداشت گیاهان باغبانی از دانشگاه شهید چمران اهواز درباره ی علت انجام طرح خود، توضیح داد: گیاهان دارویی همچون منابع بسیار باارزش بخش کشاورزی به شمار می آیند که بواسطه کاربرد فراوان در صنایع مختلف از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار می باشند. این گیاهان به سبب وجود ترکیبات طبیعی غیرسنتزی با خواص بیولوژیکی باارزش و استقبال زیاد مردم جهان طی سالهای اخیر در کانون توجه خیلی از محققان و تولیدکنندگان این عرصه قرار گرفته و بخش عظیمی از مواد اولیه صنایع مهمی چون داروسازی، غذایی، آرایشی- بهداشتی را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: کشور ایران به سبب بهره مندی از تنوع آب و هوایی و خاکی ویژه، دارای فلور گیاهی منحصر به فرد و ذخیره ژنتیکی بسیار غنی از گیاهان دارویی باارزش بوده و مهد رویش بالاتر از ۱۷۰۰ گونه دارویی کمیاب است. وجود این ثروت عظیم و خدادادی در صورتی است که خیلی از این گیاهان تحت کشت در نیامده و بهره برداری مؤثر از ترکیبات باارزش آنها مورد غفلت واقع شده است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: ازآنجاکه تولید انبوه گیاهان دارویی نیز مانند سایر گیاهان مستلزم شناخت خصوصیات و نیازهای مختلف آنها در ضمن دوره رشد است، نخستین گام در ورود این محصولات کشاورزی به نظام های زراعی بمنظور کشت وسیع، انجام پروسه اهلی سازی آنها و بررسی امکان سنجی آنست.
وی افزود: اهلی سازی گیاهان دارویی با فراهم سازی شناخت علمی دقیق تر از رفتارهای گیاه در نظام های زراعی مختلف، زمینه ساز تولید موفق و کشت وکار آنها در مقیاس وسیع می شود.
این پژوهشگر در ادامه اشاره کرد: نگهداری بهینه و ایمنی میکروبیولوژیک محصولات مختلف غذایی مانند فرآورده های گوشتی، میوه ها و سبزیجات و محصولات لبنی همچون موضوعات بسیار مهم در عرصه صنایع غذایی و زنجیره تولید مواد غذایی است که با وجود گسترش شیوه های جدید دراین زمینه، کماکان همچون نگرانی ها و دغدغه های فعالان صنایع غذایی و مصرف کنندگان این محصولات است.
به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، وی افزود: علاوه براین، نگرانی فعالان حوزه بهداشت از به کارگیری مواد شیمیایی در صنایع غذایی و مخاطرات زیست محیطی آنها، از دیگر موضوعات پرچالش صنعت غذا به شمار می آید، به نحوی که صاحبان صنایع مذکور را ملزم به یافتن ابزارهای نوین جهت جلوگیری از فساد محصولات تولیدی خود با رعایت بهداشت محیط زیست و اصل بی خطر بودن آنها کرده است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: اسانس گیاهان دارویی در کنار بهره مندی از عطرهای متنوع، به سبب برخورداری از خواص ضدباکتریایی، ضدانگلی، ضدقارچی و آنتی اکسیدانی سبب حفاظت مواد غذایی در مقابل عوامل فاسدکننده شده و به این علت همچون گزینه های بسیار مناسب در تولید محصولات غذایی ایمن هستند.
بویری در آخر اشاره کرد: با نظر به ارزش کاربردی اسانس گیاه لعل کوهستان در صنایع مختلف خصوصاً صنایع دارویی و غذایی و سطح بالا و اختلاف مدلول دار این ماده مؤثره در انواع وحشی این گیاه نسبت به سایر گیاهان مورد استفاده در صنایع، اهلی سازی این گیاه می تواند سطح کمی و کیفی متابولیت های ثانویه خصوصاً اسانس آنرا ارتقاء داده و در نتیجه، گیاهی جدید، باارزش و مقرون به صرفه تر را به صنایع معرفی نماید.