به گزارش خط رند ۹۱۲، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی ضمن اشاره به سهم ۲.۸ درصدی دانش بنیان ها از تولید ناخالص داخلی از هدف گذاری برای افزایش این سهم به هفت درصد اطلاع داد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رضا اسدی فرد در مراسم رونمایی از برنامه ملی توسعه و پشتیبانی از غزال های دانش بنیان ضمن اشاره به سیر تحولات زیست بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان طی سه دوره گذشته اظهار داشت: اگر بخواهیم تحولات زیست بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان کشور را درک نماییم، می توانیم مسیر طی شده را به سه دوره قبلی و دوره چهارم که در آن قرار داریم، تقسیم بندی نماییم. دوره نخست که از دهه ۷۰ شروع شد و تا سال ۸۰ ادامه داشت در واقع دهه توسعه گسترش آموزش عالی در کشور بود و دهه ۸۰ دهه پژوهش و در دهه ۹۰ تا سال ۱۴۰۰ دهه توسعه شرکتهای بنیان بود و دوره چهارم که در آن قرار داریم، دوره توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
وی اضافه کرد: پس از شکل گیری دانش بنیان ها نیاز بود که تأثیر اقتصادی این حوزه در قسمت اقتصاد کشور آن هم بر مبنای قانون جهش دانش بنیان مشخص شود.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی همینطور با اشاره به اینکه تابستان گذشته یک دسته بندی جدید با مبنای اقتصادی در حوزه مجموعه های دانش بنیان انجام شد، اضافه کرد: برپایه این دسته بندی شرکتهای دانش بنیان کوچکتر که فروش سالانه زیر پنج میلیارد باشند دانش بنیان نوپا محسوب می شوند که حالا ۶۷ درصد از کل دانش بنیان ها را شکل می دهند.
وی اظهار داشت: دسته بعدی یا بخشی از کار آنها دانش بنیان ها است که ۲۴ درصد دانش بنیان ها را شکل می دهند که در دسته شرکتهای نوآور جای گرفته اند. دسته سومی متشکل از شرکتهای بزرگ دانش بنیان هستند که ۹ درصد دانش بنیان ها را شامل می شوند.
اسدی فرد اضافه کرد: حالا سهم دانش بنیان ها در اقتصاد کشور ۲.۸ درصد تولید ناخالص داخلی است و هدف گذاری شده است که این میزان به هفت درصد ارتقا پیدا کند.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی همینطور با اشاره به اینکه هفته گذشته ۱۰ هزارمین شرکت دانش بنیان به ثبت رسید، خاطرنشان کرد: فروش کل دانش بنیان ها بر مبنای اظهارنامه ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان، در رابطه با ماهیت و ساختار شرکتهای غزال دانش بنیان اظهار داشت: اصطلاح غزال برای شرکت هایی به کار می رود که در یک دوره معین، به صورت مدام نرخ رشد بالایی دارند. تک شاخ به شرکت هایی گفته می شود که ارزش آنها به یک میلیارد دلار یا بیش تر رسیده است.
وی در رابطه با اهمیت و نقش شرکتهای غزال در اقتصاد کشور توضیح داد: این دست شرکت ها، نقشی اثرگذار را در توسعه اقتصاد ملی، ایجاد مشاغل فناورانه، بازده سرمایه گذاری بالا و توسعه منطقه ای ایفا می کنند و اگر دوسوم شرکت ها کوچک ومتوسط باشند تنها پنج درصد از آنها غزال هستند.
از یک سال پیش برنامه ای شروع شد که برپایه آن شرکت هایی که از حدی بزرگ تر شوند در چارچوب یک باشگاه از حمایت هایی برخوردار خواهند شد. شرکت هایی به این باشگاه وارد شدند که فروش کل آنها حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان است و البته حداقل ۲۵ درصد فروش آنها در ارتباط با تولیدات و خدمات دانش بنیان است، حداقل ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و یک میلیون دلار صادرات دارند.
اسدی فرد همینطور با اشاره به اینکه بخش عمده فروش شرکتهای غزال، محصول دانش بنیان بوده است، اضافه کرد: غزال دانش بنیان باید متوسط رشد سالیانه ۵۰ درصد در پنج سال گذشته داشته باشند. استمرار فروش دانش بنیان طی این ۵ سال به میزان حداقل ۳۰ درصد از کل فروش و رشد سالیانه ۲۰ درصد در ایجاد اشتغال، متوسط رشد صادرات سالیانه پنج درصد و ثبت صادرات پنج میلیون دلاری از دیگر شرایط این شرکت هاست.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی همینطور با اشاره به اینکه حالا ۱.۷ درصد از کل شرکتهای دانش بنیان از شرایط ورود به باشگاه غزال های دانش بنیان برخوردار می باشند، اضافه کرد: این مجموعه های فناور ۴۹ درصد از سهم فروش کل و همینطور فروش محصولات دانش بنیان را به خود اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد: بر این اساس یک برنامه حمایتی ویژه برای تحقق برنامه رشد با همکاری نهادهای حمایتی به صورت اختصاصی طراحی و اجرایی می شود.
منبع: rond912.ir