با استفاده از نانوموادزیستی؛ یک بمب افکن تومورهای سرطانی را هدف می گیرد

خط رند ۹۱۲: پژوهشگران ساختار میکرومقیاسی ساختند که می تواند داروهای ضدسرطان را با موفقیت در محل تومور رهاسازی کند.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، محققان دانشگاه آلاباما با همکاری پژوهشگرانی از موسسه تحقیقاتی سنت پاو وسیبربن، ماده ای در مقیاس میکرومتری از جنس پروتئین ساختند که می تواند رهایش نانوذرات را در محل سلول های سرطانی انجام داده و با این کار تومور را از بین ببرد. این میکروماده روی مدلهای جوندگان مبتلا به سرطان روده بزرگ آزمایش شده و نتایج آن امیدوارکننده بوده است.
این تیم به سرپرستی آنتونیو ویلاورد از انستیتوی بیوتکنولوژی و زیست پزشکی گروه ژنتیک و میکروبیولوژی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، با کمک خودآرایی، پروتئین ها را تبدیل به ساختارهای میکرومقیاس کردند که توانایی حمل پپتیدها را به صورت طولانی مدت دارند. این فناوری که به صورت پتنتی به ثبت رسیده است، برای تولید گرانول های زیستی به کار گرفته می شود. این گرانول ها، عملکردی شبیه به سیستم غدد درون ریز انسان دادند. از نظر آرایش مولکولی، این ساختار از برهمکنش یونی فلز روی (Zn) با یک دامنه غنی از هیستیدین تشکیل شده است. هیستیدین یک اسید آمینه مهم در بدن انسان است.
این میکروماده جدیدی که دانشمندان بوجود آورده اند از زنجیره های پلی پپتیدی تشکیل شده است، زنجیره هایی که بعنوان نانوذرات زیست فعال و کاربردی در دسترسی هستند و می توانند محتویات خویش را برای از بین بردن سلول های سرطانی رهاسازی کنند.
این گروه تحقیقاتی جهت بررسی عملکرد این ساختار مولکولی آنرا مورد تحلیل و بررسی قرار داده و دینامیک ترشح آنرا، هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در داخل بدن مطالعه کردند. در یک مدل حیوانی مبتلا به سرطان کولورکتال CXCR۴+، این سامانه در تجویز زیرپوستی، تجمع پروتئینی بالایی را در بافت تومور نشان داد.
آنتونیو ویلاوره، استاد گروه ژنتیک و میکروبیولوژی دانشگاه آلاباما می گوید: « این نکته مهم است که این تجمع نسبت به زمانیکه پروتئین در خون تزریق می شود، کارآمدتر است. این فناوری یک روش جدید برای اطمینان از سطح بالای دارو در محل مورد نظر و اثربخشی بالینی بهتر است، ازاین رو از تجویز مکرر داخل وریدی جلوگیری می کند و با این کار عوارض جانبی دارو به حداقل می رسد.

منبع: