خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

رییس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری خبر داد؛ صادرات ۶۵۰ میلیون دلاری محصولات دانش بنیان در ۶ ماهه اول ۱۴۰۲

به گزارش خط رند ۹۱۲، رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی اظهار داشت: میزان صادرات محصولات دانش بنیان پارسال ۸۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲، ۶۵۰ میلیون دلار بوده است.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، امیرحسین میرآبادی در نشست خبری که امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن اشاره به این که مرکز تعاملات کلیه تعاملات بین المللی در حوزه علم و فناوری را به صورت متمرکز دنبال می کند و در این خصوص ما در ۴ حوزه فعالیت داریم، اظهار نمود: یکی از این فعالیت ها، ارتباطات علمی و سرمایه انسانی و بیشتر تمرکز ما در این عرصه در رابطه با متخصصان ایرانی خارج و متخصصان خارجی که در ایران هستند. این مأموریت یکی از مأموریت های مهم در مرکز و کشور است چون تقویت و پتانسیلی که ایرانی ها متخصص خارج از کشور دارند در همه حوزه ها می تواند به کشور کمک کننده باشد.
رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه به علاقه مندی ایرانی ها متخصص خارج از کشور برای توسعه تعاملات بین المللی اشاره نمود و اظهار داشت: در این عرصه ارتباطات بسیار نزدیکی را با شورایعالی ایرانی ها خارج از کشور داریم بگونه ای که مسؤولیت علم و فناوری این شورا بر عهده مرکز تعاملات علم و فناوری معاونت علمی است که این امر بستری برای تعریف حمایت ها از این متخصصان خواهد بود.
میرآبادی توسعه کسب و کارها را از دیگر محورهای فعالیت این مرکز دانست و اظهار داشت: در دوره جدید معاونت علمی، علاوه بر دانش و فناوری، مسئولیت اقتصاد دانش بنیان بعنوان یک مأموریت به معاونت علمی از جانب رئیس جمهوری محول شد؛ چون که یکی از ارکان تحقق رشد اقتصاد دانش بنیان توسعه بازارهای بین المللی است و این مورد یکی از حوزه های در دستور کار مرکز تعاملات پیگیری می شود.
وی با اشاره به اینکه در مرکز تعاملات، معاونت ویژه ای برای کسب و کارها تشکیل شده است، اظهار نمود: در این حوزه برنامه های زیادی در دستور کار قرار دارند. نمونه آن برگزاری رویدادهای بین المللی و حضور شرکتهای دانش بنیان در رویدادهای بین المللی است که از جانب معاونت علمی مورد حمایت قرار گرفته است.
میر آبادی تبادلات فناوری و ارتباطات بین المللی در لایه همکاری دولتی بعنوان یکی دیگر از برنامه های در دستور کار این مرکز نام برد و تصریح کرد: ایجاد ارتباط میان دولت ها، استفاده از ظرفیت عضویت کشورها در نهادهای بین المللی، پیمان های چند جانبه، استفاده از ظرفیت نهادهای بین المللی فعال در حوزه علم و فناوری و بهره برداری از کمیسیون های مشترک از موضوع هایی است که در این مرکز دنبال می شود.
سند جامع گسترش روابط علمی بین المللی درحال پیگیری است
این مقام مسئول معاونت علمی افزود: سندی به نام سند جامع گسترش روابط علمی بین المللی جمهوری اسلامی ایران را داریم که مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی است و مسئولیت اجرایی سازی این سند بر عهده معاونت علمی است که این سند در مرکز تعاملات درحال پیگیری است.
وی افزود: برای این منظور ارتباط نزدیکی با شورایعالی انقلاب فرهنگی و سایر دستگاههای در رابطه با علم و فناوری داریم. این سند بستر بسیار مناسب برای گسترش روابط علمی و بین المللی است چون اجرای آن حمایت های همه جانبه شورایعالی انقلاب فرهنگی را به همراه دارد. بر این اساس ما مطابق برنامه ریزی هایی که انجام دادیم، نقشه راهی برای اجرای این سند تدوین می نماییم.
صادرات ۶۵۰ میلیون دلاری محصولات دانش بنیان در ۶ ماهه اول ۱۴۰۲
رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ضمن اشاره به این که این مرکز مسئولیت توسعه ارتباطات بین المللی در حوزه علمی و فناورانه را برعهده دارد، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ آمار صادرات رسمی و ثبت شده محصولات دانش بنیان به سایر کشورها حدود ۶۰۵ میلیون دلار بوده است اما این آمار کل دانش بنیان ها نیست. این میزان صادرات پارسال ۸۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ هم به رقم ۶۵۰ میلیون دلار رسیده است.
میرآبادی در پاسخ به سوالی در رابطه با نحوه تعامل وزارت امور خارجه با این معاونت جهت کمک به ایجاد بازارهای بین المللی برای دانش بنیان ها اظهار داشت: همکاری ما با معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه شاید نمود بیرونی نداشته باشد اما یک همکاری نزدیک و تنگاتنگ است و جلسات هفتگی مستمری با مسئولان حوزه دیپلماسی برگزار می گردد.
وی افزود: یکی از بندهای مهم سند جامع گسترش روابط علمی بین المللی، توسعه ارتباطات با دستگاه هایی چون وزارت امور خارجه است که در این عرصه کار می کنند و برای اجرایی سازی این سند یک کمیته مشترک بین مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تشکیل شد و تابحال هم ۲۲ جلسه این از این کمیته مشترک تشکیل شده است. موضوعات و مسائلی که شرکتهای دانش بنیان در تعاملات خارجی دارند و به وزارت امورخارجه مربوط است، همچون صدور ضمانت نامه ها برای شرکتهای ایرانی در این جلسات مطرح و پیگیری می شود.
ارسال ۲۲ سبد صادراتی دانش بنیان ها به وزارت امور خارجه
این مقام مسئول معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از نیازمندی های سفارتخانه های ایران در خارج از کشور برای معرفی دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان، عرضه سبد و لیست مشخص محصولات صادراتی به زبان انگلیسی است، اظهار داشت: محصولات دانش بنیان را در حوزه های مختلف در چارچوب ۲۲ سبد صادراتی آماده و برای ارسال به سفارتخانه ها در اختیار وزارت امور خارجه قرار دادیم.
میرآبادی در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون همه سفیران قبل از عزیمت به محل مأموریت در یک نشست اختصاصی با مرکز تعاملات بین المللی شرکت می کنند و پس بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران در تهران به محل مأموریت خود اعزام می شوند و در بعضی مواقع هدایایی فناورانه برای اهدا به مسؤولان کشور مقصد برای آنها تدارک دیده می شود.
۷۰۰ محصول دانش بنیان از راه سفارتخانه های ایران در خارج درحال معرفی است
وی همینطور برگزاری نمایشگاه های دوره ای را یکی دیگر از اقدامات سفارتخانه ها در جهت پشتیبانی از حوزه نوآوری و فناوری کشور در قسمت بین المللی در عنوان نمود اظهار داشت: در حال حاضر برخی از سفارتخانه ها درخواست برگزاری نمایشگاه محصولات دانش بنیان را در در سفارتخانه یا مکان دیگر تعیین شده را دارند. در حال حاضر ۷۰۰ محصول دانش بنیان ازطریق سفارتخانه های ایران در خارج از کشور به بازارهای خارجی درحال معرفی است. ایشان در ادامه به شرایط تحریمی در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: شاید اگر مسئله تحریم گریبانگیر کشور نبود این سطح از پیشرفت در حوزه فناوری برای ما ایجاد نمی شد. مسئله تبدیل تهدید به فرصت یکی از مسائل آشکار در حوزه علم و فناوری کشور است، ما در حوزه هایی مانند نانو فناوری رتبه چهارم را در دنیا داریم و در برخی از حوزه ها مانند زیست فناوری رتبه ما زیر ۱۰ است. تعاملات علم و فناوری ایران با کشورهای چین و روسیه در سطح وسیعی قرار دارد رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی ضمن اشاره به اولویت تعاملات بین المللی علم و فناوری ایران با کشورهای همسایه، اظهار داشت: تعاملات علم و فناوری ایران با کشورهای چین و روسیه در سطح وسیعی قرار دارد و در همین مدت اخیر در بزرگترین نمایشگاه واردات و فناوری کشور چین شرکت کردیم. تلاش داریم سطح تعاملات علم و فناوری را در کشورهای افریقایی و امریکای لاتین توسعه ببخشیم. میرآبادی در ادامه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ توانمندی فناوری جزو محدود کشورهایی است که به یک سیستم خود اتکایی کامل رسیده و این موضوعی است که یک شبه ایجاد نمی شود بلکه بسترهای آن مدت ها است که در کشور ما فراهم گشته است. وی به سفر چند هفته پیش معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به روسیه اشاره نمود و اظهار داشت: در این سفر دکتر دهقانی ملاقات هایی را با دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه در امور علمی، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت روسیه انجام داد. از مباحثی که در این تعاملات در دستور قرار دادیم میتوان به حوزه های پزشکی، سلامت، کشاورزی، حمل و نقل و انرژی و…. اشاره نمود و در این خصوص کمیته هایی را تشکیل دادیم. رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی با بیان این که صادرات محصولات نانو به کشور روسیه امسال نسبت به سال گذشته، هفت برابر شده است، اظهار داشت: این مورد نشان داده است تعاملات ما با روسیه در حوزه محصولات فناورانه شتاب بیشتری گرفته است.