به گزارش خط رند ۹۱۲، معاون علمی رئیس جمهور ضمن اشاره به این که ایجاد شش مرکز آفرینش فناوری (نشنال لب) با هدف توسعه محصولات پیشرفته و همگرا در دستور کار قرار دارد، از ایجاد یک مرکز هم آفرینی در حوزه مغز اطلاع داد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی بامداد امروز در آئین افتتاح و بهره برداری از مرکز نوآوری و صنایع خلاق تخصصی توانبخشی ضمن اشاره به ظرفیتهای حوزه سلامت بخصوص توان بخشی در توسعه محصولات و خدمات مبتنی بر نیازهای جامعه، اضافه کرد: در خیلی از رشته های تحصیلی با چالش فارغ التحصیلانی مواجه هستیم که اشتغال مهم ترین دغدغه آن حوزه ها است اما از طرفی، رشته ها و پژوهش هایی وجود دارند که در متن و بطن زندگی مردم نشسته اند. در چنین حوزه هایی به تناسب نیاز بشر، فرصت و زمینه تولید محصولات نوآورانه، خدمت رسانی، حل چالش ها و دغدغه ها وجود دارد که حوزه سلامت بخصوص توان بخشی از همین حوزه ها به حساب می آید.
دهقانی افزود: در حالیکه بعضی از حوزه ها برای تولید محصولات نیازمحور و پیوند دادن خود به زندگی مردم گرفتار چالش هستند، اما حوزه سلامت و توان بخشی از آن دست حوزه هایی به حساب می آید که به زندگی مردم وابستگی دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران طی پنج دهه اخیر در حوزه های سلامت، درمان و پزشکی از کشورهای سرآمد به حساب می آید، افزود: با عنایت به تغییر نسل دانشگاه ها، رشد نیروی انسانی توانمند و دانش آموخته و تحولات بازار، فرصتی به وجود آمده است که شاهد تحولات جدی، بخصوص با همکاریهای میان رشته ای در حوزه سلامت و توان بخشی باشیم. در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و خصوصاً دانشگاه های فنی-مهندسی، دانشجویانی هستند که مایلند محصولی تحول آفرین و همگرا در تعامل با سایر رشته ها را رقم بزنند. آماده هستیم تا از این جنس همکاری ها و ایجاد زیرساخت های لازم برای شکل گیری این تعاملات، حمایت نماییم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اینکه ظرفیتهای بسیار گسترده در عرصه تولید محصولات میان رشته ای و برپایه فناوری های همگرا وجود دارد، اضافه کرد: بهترین تحولات را میتوان محصول همکاری و تعامل استادان و دانشجویان رشته های فنی-مهندسی و سلامت دانست.
دهقانی اضافه کرد: ایجاد این مراکز نوآوری و هم آفرینی یک فرصت ویژه است که به صورت خاص در حوزه توانبخشی بیش تر اهمیت و جلوه پیدا می کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن تقدیر از کسانی که در راه اندازی این مرکز نقش آفرین بوده اند، تاکید کرد: باید دقت داشته باشیم این مرکز نوآوری و اقداماتش به همین فضا محدود نشود و می بایست این مرکز به نقطه آغاز هم رسانی و پیوند خلاقیت ها برای رشد و شکوفایی ایده ها تبدیل گردد. این مرکز نوآوری، فضایی برای ایده های نوآورانه و هم رسانی افراد خلاق، صاحب ایده و فناور است که به مأمنی برای پرورش و رشد ایده های نوآورانه تبدیل گشته است، اما برای تبدیل ایده های نوآورانه به محصول و شکوفایی تا مرحله کارگاهی و آزمایشگاهی، نیازمند مرکزی جامع و توانمند برای گردهم آوری ایده ها و رشد آنها در ابعاد کارگاهی، آزمایشگاهی و نیمه صنعتی هستیم.
ایجاد مرکز آفرینش ملی در حوزه مغز
دهقانی، لزوم ایجاد مراکز آفرینش ملی فناوری یا نشنال لب در حوزه محصولات دانش بنیان همچون حوزه سلامت و توان بخشی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: با آغاز به کار و توسعه فاز بعدی این مرکز نوآوری، ظرفیتهای لازم برای توسعه محصولات نیازمحور و رسیدن به ابعاد نیمه صنعتی، فراهم خواهد شد.
وی ضمن اشاره به برنامه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای ایجاد شش مرکز آفرینش ملی یا نشنال لب در حوزه فناوری های پیشرفته و راهبردی همچون فناوری مغز اظهار داشت: معاونت علمی برای ایجاد نشنال لب در حوزه فناوری های راهبردی آمادگی دارد و مرکز آفرینش ملی فناوری یا نشنال لب در حوزه مغز تا پایان این دولت به بهره برداری خواهد رسید.
دهقانی اضافه کرد: مرکز ملی آفرینش فناوری های مغز، یکی از مراکز اثرگذار و مهم آفرینش و هم آفرینی فناوری خواهد بود که دانشگاه علوم پزشکی با عنایت به سابقه خوب، بهره مندی از استادان بنام و ظرفیتهای بالقوه زیرساختی و سرمایه های انسانی خود، می تواند گزینه خوبی جهت راه اندازی این مرکز آفرینش ملی در حوزه فناوری های مغز باشد.
منبع: خط رند ۹۱۲