افزایش جمعیت در کشور ما و گسترش زندگی شهری سبب شده تا میزان مصرف مواد غذایی به ویژه مواد غذایی سرد و منجمد یا نیمه آماده در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری پیدا کند. سردخانه گوشت و مرغ منجمد یکی از محلهای مناسب برای نگهداری این محصولات است که سبب میشود تا بتوان از این محصولات پروتئینی برای مدت طولانی به خوبی محافظت نمود.
سردخانه گوشت و مرغ منجمد
افزایش جمعیت در کشور ما و گسترش زندگی شهری سبب شده تا میزان مصرف مواد غذایی به ویژه مواد غذایی سرد و منجمد یا نیمه آماده در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری پیدا کند. سردخانه گوشت و مرغ منجمد یکی از محلهای مناسب برای نگهداری این محصولات است که سبب میشود تا بتوان از این محصولات پروتئینی برای مدت طولانی به خوبی محافظت نمود. همانطور که احتمالا میدانید گوشت و مرغ با قرار گیری در شرایط نامناسب، به سرعت دچار فساد شده و امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت. بنابراین استفاده از سردخانه در چنین حالتی اهمیت خواهد یافت. سردخانه گوشت و مرغ منجمد به شما امکان میدهد تا از این مواد غذایی حساس به خوبی مراقبت کرده و در نهایت محصولات خود را به شکلی کاملا تازه و سالم به دست مشتریان خود برسانید.
سردخانه گوشت و مرغ منجمد چیست؟
همانطور که از نام سردخانه متوجه میشوید این محل، یک مکان با دما و میزان رطوبت مشخصی است که وظیفه دارد از محصولات پروتئینی منجمد به ویژه گوشت و مرغ در برابر فساد محافظت کند. به بیان سادهتر باید گفت برای آنکه همواره سلامت افراد جامعه در شرایط ایدهآل قرار داشته باشد نیاز است تا از این سردخانهها استفاده نمود. به این ترتیب، انواع گوشت و مرغ منجمد، در برابر عوامل بیماری زا مصون خواهند ماند. این سردخانهها در ابعاد و اندازههای متنوعی تولید و روانه بازار شدهاند بنابراین صنایع پروتئینی مختلف میتوانند با توجه به ظرفیت تولید خود، بهترین نوع سردخانه را تهیه نموده و از آن به منظور نگهداری مرغ و گوشت منجمد، سوسیس و کالباس و… استفاده نمایند. نکته بسیار مهم آن است که نگهداری هریک از مواد و محصولات غذایی، نیاز به دمای مناسب و مشخص دارد و برخی از این محصولات ممکن است در دماهای پایین دچار فساد شوند.
مرغ و گوشت از جمله موادی هستند که در نگهداری از آنها باید حساسیت بسیار زیادی به خرج داد چرا که عدم نگهداری صحیح و تامین دما و رطوبت مناسب میتواند به سرعت منجر به تشکیل انواع باکتری و قارچ و در نهایت فساد این محصولات شود. استفاده از سردخانه گوشت و مرغ منجمد مناسب سبب میشود تا کیفیت محصولات غذایی به طور کامل حفظ شده و در نهایت محصولی با کیفیت به دست مشتری برسد. این امر میتواند رابطه مستقیمی با میزان فروش و سودآوری مجموعه شما نیز داشته باشد.
انواع سردخانههای گوشت و مرغ از نظر نوع محصول کدامند؟
سردخانههایی که به منظور نگهداری گوشت و مرغ مورد استفاده قرار میگیرند به دو دسته گوشت سفید و گوشت قرمز تقسیم میگردند. از سردخانههای گوشت سفید به منظور نگهداری گوشت طیور و ماهی نظیر بوقلمون، مرغ، ماهی و اردک و از سردخانههای گوشت قرمز برای نگهداری گوشت گوساله، گاو، شتر و گوسفند استفاده میگردد. این محصولات میتوانند بر اساس ظرفیت تولید تولیدکنندگان در ابعاد و اندازههای مختلفی طراحی شوند اما مسئله دما، فاکتوری بسیار مهم در نگهداری این محصولات به شمار میرود. این یعنی بر اساس مدت زمان نگهداری باید دمای متفاوتی را برای نگهداری گوشت و مرغ در نظر گرفت. به عنوان مثال، عموما گوشت گاو نیاز به ۸۸ تا ۹۲ درصد رطوبت و دمای بین ۰ تا ۴ درجه سلسیوس دارد. با این میزان و دما، شما تنها میتوانید به مدت ۳ روز از گوشت، آن هم در بسته بندی معمولی نگهداری کنید. در صورتی که از سایر بسته بندیها استفاده کنید، میتوانید مدت زمان نگهداری را تا ۱۰ روز افزایش دهید.
در سردخانه گوشت و مرغ منجمد، میزان رطوبت یکی از فاکتورهای بسیار مهم است چرا که به طور مستقیم با ماندگاری و سلامت این محصولات پروتئینی در ارتباط است. همواره باید توجه داشته باشید میزان رطوبت در این سردخانهها کاملا نسبی است. در صورتی که میزان رطوبت برابر ۱۰۰ درصد باشد، شاهد تشکیل قطرات نم و رطوبت بر روی بسته بندی این محصولات خواهیم بود. به این ترتیب، خواهیم دید که این محصولات به سرعت رطوبت اولیه خود را از دست میدهند. بنابراین همواره در نظر داشته باشید که میزان رطوبت سردخانه باید به طور مرتب بررسی و کنترل شود تا بتوان سلامت این محصولات را تضمین نمود.
انواع سردخانههای گوشت و مرغ از نظر نوع میزان دما کدامند؟
جالب است بدانید سردخانه گوشت و مرغ منجمد، از نظر میزان دمای مورد نیاز نیز متفاوت هستند و کاملا به شرایط مواد پروتئینی بستگی دارند. برای مثال، دمای نگهداری از موادی نظیر مرغ و گوشت با محصولاتی نظیر ماهی، تخم مرغ و لبنیات کاملا متفاوت خواهد بود. از نظر میزان دمای مورد نیاز، این سردخانهها در دو دسته زیر قرار میگیرند:
- سردخانه زیر صفر
- سردخانه بالای صفر
برای آنکه گوشت در حالت انجماد قرار گیرد لازم است در محدوده دمایی منفی ۳۵ درجه سلسیوس قرار گیرد. این در حالی است که شما برای منجمد کردن مرغ، به دمای منفی ۱۸ درجه نیاز خواهید داشت. محصولات ابتدا در بسته بندیهای مناسب قرار میگیرند و با قرارگیری در تونلهای انجماد، به حالت منجمد درمیآیند. پس از این مرحله، انواع گوشت و مرغ را میتوان به مدت طولانی و در حدود ۲۷۰ تا ۳۶۰ روز در سردخانه گوشت و مرغ منجمد زیر صفر نگهداری کرد. نوع دیگر این سردخانهها، سردخانههای بالای صفر هستند. هنگامی که دام یا طیور کشتار میشوند نیاز است تا پس از کنده شدن پوست، سرد شوند. این یعنی باید در کمترین زمان، بتوان دمای لاشه را تا حدود ۱۰ درجه سلسیوس کاهش داد. هرچه میزان رطوبت در هنگام سرد کردن لاشه، مناسب و اندازه باشد، طبیعتا شاهد حفظ کیفیت نهایی محصولات خواهیم بود. پس از طی این مرحله، لاشههایی که اکنون سرد شدهاند به سردخانه گوشت و مرغ منجمد بالای صفر منتقل شده و پس از مدت چند روز، به بازار عرضه میشوند.
جمع بندی
مواد غذایی پروتئینی از جمله گوشت و مرغ منجمد، نیاز به نگهداری در فضای مناسبی را دارند تا همچنان کیفیت اولیه خود را حفظ کنند. کیا بار، به عنوان یکی از شرکتهای حمل بار منجمد و عرضه سردخانههای مواد غذایی، انواع سردخانه را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار خواهد داد. شما میتوانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید.
منبع: https://kiabar.com/