سورنا ستاری: نوآوری شرکتهای دانش بنیان سلامت و کیفیت غذا را ارتقا می دهد

به گزارش خط رند ۹۱۲ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه سلامت و کیفیت غذا را نوآوری شرکتهای دانش بنیان ارتقا می دهد اظهار داشت: روند همکاری ها در حوزه غذا با همکاری وزارت بهداشت شتاب گرفته است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیین شروع به کار فاز سوم برنامه اصالت و سلامت مواد غذایی، رونمایی از کتاب دارونامه داروهای صنعتی و طب سنتی و داروی ایران ساخت «تیوتروپیوم بروماید»، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، وزیر بهداشت و وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان غذا و دارو برگزار گردید. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این مراسم ضمن اشاره به همکاریهای مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارت خانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی برای ارتقای امنیت، سلامت و کیفیت غذا اظهار داشت: آئین نامه مشترک اجرایی با محوریت استفاده از نوآوری ها و فناوری های حوزه غذا، در چارچوب قانون جهش تولید دانش بنیان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی از آغاز سالجاری شروع شده است. در این آئین نامه به شکل جدی به نقش شرکتهای دانش بنیان در تأمین امنیت، ارتقای کیفیت و سلامت فرآورده های غذایی با بهره گیری از فناوری ها توجه جدی صورت گرفته است. ستاری، ضمن اشاره به همکاری با سازمان غذا و دارو برای تأمین امنیت و سلامت غذای کشور اظهار داشت: در دوره جدید همکاریهای جدی را با سازمان غذا و دارو شکل داده ایم که بر امنیت، سلامت و کیفیت غذا متمرکز است. این تمرکز جدی روی حوزه غذا وجود نداشت و عمده تمرکز بر روی فرآورده های دارویی بود که خوشبختانه دستاوردهای پرارزش و قابل توجهی هم به ارمغان آورد. وی افزود: در همکاری پیشین، آزمایشگاه شناسایی بیشتر از ۴۰۰ نوع سم جدید شکل گرفت و در این دوره نیز، تحول غذایی کشور دنبال می شود چونکه یکی از حوزه های راهبردی، اقتدارآفرین و حیاتی برای کشور است که ظرفیت های بالقوه بسیاری دارد که کاری روی آن صورت نگرفته و شرکتهای دانش بنیان با ورود به این حوزه ها، می توانند ضمن ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده، نیازی مهم و راهبردی از کشور را تأمین کنند. معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تأمین و خودکفایی در تأمین نهاده های دام و طیور به منظور تأمین امنیت غذایی جامعه را یکی از اولویت های اصلی این معاونت برشمرد و اضافه کرد: استفاده از دانش بنیان ها برای توسعه روش های فناورانه و نوآورانه تأمین نهاده ها، همینطور جایگزین سازی نهاده ها با جایگزین های غذای دام و طیور دنبال می شود. وی ضمن اشاره به اهمیت بالای حوزه زیست دریا اظهار داشت: پهنه گسترده و وسیع دریایی ایران دارای ظرفیت های بسیار زیادی در تأمین امنیت غذایی دارد، مورد توجه قرار گرفته است و طرح های فناورانه در حوزه زیست دریا از جانب معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار می گیرند. ستاری همینطور از اهمیت حوزه گیاهان دارویی، طب سنتی و فرآورده های وابسته گفت و اضافه کرد: نوآوری های حوزه گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی، اهلی سازی و خودکفایی در بذر از ظرفیت های خیلی خوب حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و فرآورده های وابسته به شمار می روند که از شرکتهای دانش بنیان فعال در این عرصه ها حمایت می نماییم. معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه تدوین دارونامه طب سنتی می تواند بازاری بزرگ برای شرکتهای دانش بنیان و خلاق این حوزه ایجاد نماید، افزود: روند همکاری ها در حوزه غذا با همکاری وزارت بهداشت شتاب گرفته است و امیدواریم ادامه این روند، به تحقق امنیت غذایی و روتق محصولات این حوزه منجر شود. رونمایی از داروی استنشاقی ایران ساخت در این مراسم همینطور از داروی ایران ساخت «تیوتروپیوم بروماید» که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو، توسط شرکت دانش بنیان برای اولین بار در کشور تولید و تجاری سازی شده است، رونمایی گردید. همچون داروهای استنشاقی DPI است که برای پیشگیری از محدود شدن راه هوایی در ریه ها در بزرگسالان مبتلا به آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه استفاده می شود. این دارو تا کنون به صورت کامل وارداتی و ارزبری آن، ۱۰ میلیون دلار بوده که برای نخستین بار، در ایران ساخته شده است. این فرآورده دارویی، مبتنی بر آخرین فناوری های استنشاقی استفاده شده است و چالش کشور در تأمین این دارو با تولید ایران ساخت برطرف شد. همینطور در این مراسم تفاهمنامه سه جانبه همکاری در چارچوب فاز سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور با هدف مدیریت و کنترل آلاینده ها و تفلبات در مواد غذایی به امضای معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت و رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری رسید.

منبع: