به گزارش خط رند ۹۱۲ معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اظهار داشت: تنها ۸ پارک ما ۴۵ قرارداد بین المللی منغقد کرده اند که بیشترین این قراردادها توسط پارک پردیس و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان انجام شده است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، سیزدهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، مؤسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری اجرا شد.
علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در این مراسم اظهار داشت: در زمینه فناوری و نوآوری اخیراً کارهای خوبی با تشکیل این معاونت صورت گرفته و اهدافی که دنبال آن هستیم گفتمان با اندیشمندان و نوآوران فناوری در سطح بین المللی است.
وی اضافه کرد: زیست بوم فناوری برای ارتقا در کشور تا حدی فراهم گشته است. فرهنگ سازی توسعه گفتمان و فناوری نوآوری، ایجاد تعامل بین دانشگاه ها و پارک ها، فرصت فناورانه، رصد فناری های نو ظهور، توسعه دفاتر انتقال و فناوری، دیپلماسی فناوری جز و برنامه های اولویت دار ماست.
خیرالدین اظهار داشت: نسل فناوری درحال گذار است و ما درحال حاضر در نسل دیجیتالی شدن قرار داریم و تحولات به سرعت اتفاق می افتد. بین المللی سازی دروازه ورود به چرخه جهانی دانش است.
وی اظهار داشت: ما باید ایده های فناوارانه را پرورش دهیم و هم علم و دانش را به خارج منتقل نماییم هم از خارج دانش را به داخل بیاوریم. مهم ترین چالش ما عدم وجود نقشه راه و نبود سند جامع همکاری فناوارنه و نوآورانه بین الملل است.
وی اضافه کرد: بین المللی سازی دروازه ورود به چرخه جهانی دانش است. پتانسیل خوبی در حوزه بین الملل سازی در بخش پارک های علم و فناوری وجود دارد، امروز ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور داریم که ۱۱ مورد آنها دانشگاهی هستند و ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد فناور در این پارک ها فعال می باشند.
وی اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان بستر مناسبی برای ایجاد شغل دانش آموختگان به شمار می آیند، ۶۵ هزار شغل دانش بنیان در کشور به وجود آمده است که ۵۰ هزار نفر از آنان فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم افزود: هم اکنون این پارک ها ۸۰ میلیون دلار صادرات داشته اند که باید افزایش یابد و باید در زمینه بین الملل وارد شویم، تنها ۸ پارک ما قرارداد بین المللی دارند. ۳۳ پارک ما هیچ قرارداد بین المللی ندارند و این ۸ پارک ۴۵ قرارداد بین المللی دارند که بیشترین این قراردادها توسط پارک پردیس و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان منعقد شده است.
خیر الدین اضافه کرد: نیروی های انسانی فعال در زمینه بین الملل کم است که باید افزایش یابد، ۲۷ پارک ما یک کارشناس حوزه بین الملل دارد سایت پارک های ما فارسی بوده و انگلیسی ندارد.
وی به اقدامات انجام شده اشاره نمود و از ایجاد پارک علم و فناوری ایران و چین در قالب سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران در شهر تهران آگاهی داد.
منبع: rond912.ir