هشدارهایی که به تغییر طرح صیانت ختم شد

به گزارش خط رند ۹۱۲ خبر حذف بند مسدودسازی شبکه های اجتماعی از طرح صیانت در حالی می رسد که اهالی فرهنگ در آغاز مطرح شدن این طرح نسبت به تاثیرات مسدودسازی شبکه های اجتماعی بر فرهنگ و ادبیات اخطار داده بودند؛ هرچند در آن زمان بهارستانی ها بارها گفته بودند چنین بندی اصلاً در طرح صیانت وجود ندارد!
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، طرحی که به نظر، اثراتش همه اقشار و حتی کسب وکارهای جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد، ماه هاست که منجر به انتقاد از تصمیم گیری های اهالی بهارستان شده است.
طرحی که بعنوان «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» نام گرفته البته خودش هم تابحال سرنوشت چالش برانگیزی داشته است؛ این طرح علاوه بر اینکه با واکنش ها و مخالفت های زیادی خصوصا از جانب کسب وکارهای دیجیتالی همراه بوده است، هرچند در روز دوشنبه (۴ مردادماه ۱۴۰۰) از دستور کار مجلس خارج شد اما در روز ششم مردادماه در جلسه غیرعلنی مجلس با درخواست عده ای از نمایندگان به رای گذاشته شد که در نهایت با ۱۲۱ رای با این درخواست موافقت کردند. این در حالی بود که طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، با موافقت نمایندگان با این درخواست، بنا بود طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به جای بررسی در صحن علنی مجلس در کمیسیون مشترک و ویژه بررسی و در صورت تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شود.
این البته در حالی است که طرح صیانت در نهایت باز هم به بهارستان بازگشت و در نهم آذرماه جاری جهت بررسی بیشتر به مرکز پژوهش های مجلس ارجاع داده شد.
اما در این میان، در روز ۲۵ مهرماه هنگامی که دومین جلسه کمیسیون مشترک طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» با حضور تمام اعضا و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در کمیسیون تلفیق برگزار شد، قالیباف با بیان اینکه نباید تحت تأثیر فضاسازی گروههای خاص و فشارهای خارج از کشور قرار بگیرند، گفته بود که «آن ها مدام می گویند مجلس می خواهد پلت فرم ها و شبکه های بزرگ اجتماعی را ببندند. درصورتی که این کمیسیون به دنبال چنین مسائلی نیست و به دنبال قانون گذاری و پر کردن خلاءهای قانون گذاری است.»
او حتی درباره فضاسازی رسانه ای در مورد بستن اینستاگرام اظهار داشته بود: «بخشی از زندگی مردم روی این بستر است؛ اما باید این حوزه قانون گذاری شود و نظمی به این فضا بخشیده شود. مانند تمامی کشورهای دنیا، این امر طبیعی است که قانون گذار در قالب قانون انجام می دهد.»

حالا بعد از گذشت حدود دو ماه رئیس کمیسیون ویژه طرح صیانت اعلام نموده است که پیشنهاد شده بند در ارتباط با مسدودسازی شبکه های اجتماعی از این طرح حذف شود.
رضا تقی پور، رئیس کمیسیون مشترک طرح «صیانت از فضای مجازی»، چند روز پیش در نشست خبری خود ضمن عرضه توضیحاتی درباره روند مطرح شدن طرح صیانت، تشکیل کمیسیون مشترک و روند بررسی طرح تا این لحظه، از تغییراتی قابل توجه در این طرح اطلاع داد و اعلام نمود که از مهم ترین جنجال های این طرح، فیلترینگ سرویسهای خارجی بود که در بررسی دوباره، مبحث حذف مسدودسازی سرویسهای خارجی از این طرح پیشنهاد شده است.
نشست خبری رضا تقی پور

منبع: