خدمات جدید دولت همراه چیست؟

به گزارش خط رند ۹۱۲ هم اکنون خدماتی از جمله استعلام مدرک تحصیلی، رهگیری مرسوله پستی، پرداخت قبوض و تعداد خطوط مشترکان تلفن ثابت و سیار با استفاده از دولت همراه امکان پذیر است و اخیرا هم سامانه سلب امتیاز مالکیت سیمکارت به سامانه دولت همراه متصل شده است.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، با استفاده از سامانه دولت همراه، مردم می توانند به جای رجوع ی حضوری برای دریافت خدمات دولتی، هر زمان و هر جا این خدمات را درخواست کنند. هم چنین حل چالش های آلودگی هوا، اشتغال، حفظ محیط زیست، حقوق شهروندی و ایجاد بهره وری، مهم ترین دستاوردهای دولت همراه می باشد. دولت همراه یکی از ابزارهای این است که منابع موجود را محور قرار داده و میتوان اقتصاد را شکل داد.
البته پروژه هایی مانند شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی و دولت همراه از پروژه هایی هستند که افتتاح آنها تازه سرآغاز فعالیتهای لازم در این طرح ها به حساب می آید و شروع به کارشان، به این معنا نیست که کاملا به اتمام رسیده اند؛ بلکه لازم است خدمات متنوع در بستر این امکانات قرار بگیرد تا آنچه از ابتدا درباره کاهش مراجعات و صرفه جویی در زمان و سهولت در بروکراسی اداری مدنظر بوده محقق شود.
به قول تحلیل گران، اگر در جهت تسریع راه اندازی دولت الکترونیک تلاش نماییم، فساد کاسته می شود و مردم نباید برای دریافت خدمات به طبقات بالای یک ساختمان اداری بروند. با دولت همراه به جای اینکه نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات رجوع کنند، میتوان خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به مردم عرضه داد. این خصوصیت متمایز دولت همراه نسبت به گروه هاست. دولت الکترونیک و عرضه خدمات دولتی به صورت غیرحضوری و الکترونیکی یکی از مهم ترین اقداماتی است که می تواند مورد توجه افرادی که به این خدمات نیاز دارند قرار بگیرد.
سامانه سلب امتیاز مالکیت سیمکارت به دولت همراه متصل شد
هم اکنون استعلام مدرک تحصیلی، رهگیری مرسوله پستی، پرداخت قبوض و تعداد خطوط مشترکان تلفن ثابت و سیار با استفاده از دولت همراه امکان پذیر است. همینطور چندی قبل مجید حقی -معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری- از اتصال سامانه سلب امتیاز مالکیت سیمکارت به سامانه دولت همراه از آغاز شهریورماه سالجاری اطلاع داد و اظهار داشت: در جهت توسعه دولت الکترونیک و با هماهنگی های انجام شده میان رگولاتوری و سازمان فناوری اطلاعات ایران، تمام مشترکانی که مایل به سلب امتیاز مالکیت سیمکارت خود هستند، علاوه بر رفتن به نرم افزارهای مدیریت اپراتور مورد نظر خود، می توانند با رفتن به سامانه دولت همراه به آدرس اینترنتی https: //mob.gov.ir، سیمکارت مورد نظر را سلب امتیاز کرده و از مالکیت خود خارج کنند.
از بهمن ماه ۱۳۹۹ با ابلاغ رگولاتوری امکان سلب امتیاز مالکیت سیمکارت، در اپلیکیشن های اپراتورهای تلفن همراه (MNO) و اپراتورهای مجازی (MVNO) فراهم گردید. علاوه بر سامانه دولت همراه، مشترکان برای سلب مالکیت سیمکارت در اپراتورهای سیار می توانند به اپلیکیشن همراه من (my mci) در همراه اول، اپلیکیشن ایرانسل من (my irancell) در ایرانسل، اپلیکیشن رایتل من (my rightel) در رایتل و پورتال یا اپلیکیشن اپراتورهای مجازی (MVNO) رجوع کنند.
بدین ترتیب اپراتورها پس از دریافت درخواست مشترک برای سلب امتیاز مالکیت، بررسی سیستماتیک را شروع کرده و با ارسال رمز یکبار مصرف (OTP) به مشترک، احراز هویت را انجام می دهند و در صورت تطابق مالکیت سیمکارت با اطلاعات فرد متقاضی، درخواست سلب امتیاز مالکیت انجام می شود. مشترکان برای اطلاع از سیمکارت هایی که به نام آنها ثبت شده است، می توانند با رفتن به پورتال رگولاتوری به آدرس اینترنتی www.cra.ir در بخش حقوق کاربران وارد منوی استعلام سرویسهای مشترکین شده و یا به آدرس اینترنتی https: //mobilecount.cra.ir مراجعه نموده و از تمام سرویس ها و شماره های تحت مالکیت و اپراتورهای در ارتباط با آن آگاه شوند.

منبع: