معرفی دو تیم برتر رویداد نوآورانه فناوری های کتابخانه

تیم های برتر رویداد نوآورانه ˮلیبتک ۲ˮ با مبحث چالش تشخیص مبحث (Topic Detection) معرفی گشتند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، رویداد نوآورانه «لیبتک ۲» از جانب مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با مبحث چالش تشخیص مبحث (Topic Detection)، در حوزه فناوری های کتابخانه ای و استفاده از هوش مصنوعی به منظور پردازش داده و شناسایی مبحث و در جهت استفاده از ظرفیت های موجود به منظور رفع نیازهای کتابخانه ملی و با هدف ایجاد محیطی برای رشد و توسعه کسب و کارهای داده محور و مبتنی بر هوش مصنوعی برگزار گردید.
در مراسم اختتامیه این رویداد دو تیم “راهکار پردازش ژرف”، “دادماتک” و همینطور رضا یگانگی و محمد صدر، درمورد فعالیتهای خود توضیحاتی عرضه دادند و بر مبنای رای داوران تیم دادماتک تیم دوم و راهکار پردازش ژرف بعنوان تیم برتر عرضه شدند.
در این مراسم مظفر پاسدار شیرازی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به تاکیدات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه فناوری بلاک چین و استفاده آن در کتابخانه ملی، اظهار داشت: در آن زمان بخصوص در مجموعه سازمان اسناد کتابخانه ملی نگاه خیال گونه به این مورد داشتند. کمی بعد با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرو تفاهمنامه ای که با این وزارت خانه به امضا رسید آغاز به تنظیم برنامه نوآوری برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی کردیم.
وی افزود: ما یک لزوم انکار ناپذیری را در درون مجموعه احساس می کردیم و آن هم این بود که خدمات دیجیتال و سیل گسترده منابع دیجیتالی که روز به روز زاده می شود؛ اگر بخواهیم مأموریت های کتابخانه ملی را با اقتضائات امروز بازتعریف نماییم، وظیفه داریم که همه منابع الکترونیک را گردآوری، پردازش و سرویس دهی نماییم. اگر بنا بود این وظایف را در باب کتاب و مجله و… انجام دهیم و همینطور اگر می خواستیم به نحو احسن سرویس دهی نماییم باید به جد تعداد نیروهای سازمان و بودجه آنرا افزایش می دادیم؛ ولی امکان این امر وجود نداشت، اما لزوم استفاده از تکنولوژی بسیار احساس می شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به برگزاری نخستین رویداد استارت آپی در تیر ۹۸ تصریح کرد: ما در این رویداد متوجه شدیم در کنار اینکه گروه های استارت آپی به ما کمک کرده و چالش های ما را برطرف می کنند، ما بعنوان بزرگترین گنجینه منابع فارسی جهان به خوبی می توانیم به آنها کمک نماییم و عدم رشد زبان فارسی در هوش مصنوعی را حل نماییم. ازاین رو برنامه نوآوری را مفصل تر و جدی تر گرفتیم؛ با حمایت معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور را افتتاح کردیم و امیدواریم این مرکز بعنوان بازوی تعامل با گروه های فناور و استارت آپ ها بخشی از چالش های سازمان را با رویکرد فناورانه حل کند.
اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به چشم انداز سند ۱۴۰۰ اظهار داشت: آنچه که در این سند آمده است، این بود که کشور ایران بتواند در این سال بعنوان کشور برتر در منطقه از لحاظ علمی حضور داشته باشد و با روش علمی و دست یابی به فناوری جدید بتواند در منطقه اول باشد. ولی علیرغم همه باورها و نگاه ها عملیاتی نشد و حتی در بحث علم خام هم شاید در برهه هایی عقب ماندگی هایی داریم.
بروجردی ماندگاری آثار جوانان خلاق را حتمی دانست و اظهار داشت: ایران سرمایه عظیمی دارد که متاسفانه خیلی از آنها همچنان بکر و فراموش شده است و بهره لازم از آنها برده نمی گردد. امیدوارم روزی ایران با سربلندی نام خویش را بین کشورهای توسعه یافته ثبت کند و این امر محقق نمی گردد جز با مشارکت جمعی و بهره گیری از دانش و تلاش شما. امیدوارم گامی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برداشته شد، بعنوان گام اولیه تلقی شود. به واقع مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می تواند بهترین پایگاه برای جوانان برای عرضه خلاقیت های خودشان باشد.

منبع: