خط رند 912

فروش سیم کارت 912 رند

ستاد توسعه فناوری نانو اعلام کرد؛ صعود ۵ پله ای ایران در ثبت اختراع نانو

خط رند ۹۱۲: ستاد توسعه فناوری نانو اعلام نمود ایران در ثبت پتنت های نانو در سال ۲۰۲۰، ۵ پله صعود کرد.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰، ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر نموده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع انتشار یافته هستند. در تعداد پتنت های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه نوزدهم جهان قرار گرفته است.
بر اساس اطلاعات استت نانو در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) و ۵۲۹۲ اختراع نانو نیز در دفتر ثبت اختراعات اروپا (EPO) انتشار یافته است. نزدیک به نیمی از این اختراعات متعلق به کشور آمریکا است. کره جنوبی، چین، ژاپن و تایوان کشورهای بعدی در این رده بندی هستند. ایران با ثبت ۳۷ پتنت نانو با ۵ رتبه صعود در رتبه نوزدهم دفتر ثبت USPTO قرار دارد.
بر اساس تعریف استاندارد (ISO/TS ۱۸۱۱۰) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می گیرند که حداقل دارای یک ادعا (Claim) در رابطه با فناوری نانو باشند و یا برمبنای کدهای طبقه بندی IPC دارای کد در رابطه با حوزه فناوری نانو باشند. برمبنای بررسی آماری انجام گرفته از بانک داده Orbit مشخص شد که در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا انتشار یافته است. از این تعداد اختراع، ۹۵۶۱ مورد پتنت نهایی (Granted patents) و ۱۲۹۰۱ مورد مربوط به درخواست های ثبت اختراع انتشار یافته (Published patent applications) است.
بر همین اساس برای اداره ثبت اختراع اروپا در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۵۲۹۲ اختراع در زمینه فناوری نانو انتشار یافته است که از این تعداد ۳۱۳۸ مورد پتنت و ۲۱۵۴ مورد مربوط به درخواست های ثبت اختراع انتشار یافته در حوزه فناوری نانو است. پتنت های ثبت شده در EPO حدود ۶/۲۳ درصد پتنت های USPTO است که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ (۲۳٫۴ درصد) افزایش کمی نشان میدهد. مقایسه این سهم برای سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ با مقادیر به ترتیب ۱۸، ۲۰، ۶/۲۳ و ۴/۲۳ و ۶/۲۳ درصد نشان میدهد که روند صعودی به یک مقدار نسبتاً ثابت در سه سال اخیر تبدیل گشته است. به عبارتی دیگر این عدد نشان دهنده توجه کشورهای مختلف و شرکتها در سالهای اخیر به بازار اروپا در مقایسه با بازار ایالات متحده است.
در جدول ۱ پتنت های کشورهای برتر در حوزه فناوری نانو در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ آورده شده است. به علت اهمیت و تعداد بیشتر اختراعات در USPTO، رتبه بندی کشورها برمبنای تعداد پتنت های این دفتر انجام گرفته است.
این جدول نشان میدهد تعداد پتنت های فناوری نانو ۱۰ کشور اول در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ – رتبه بندی برمبنای تعداد پتنت در USPTO صورت گرفته است. آمریکا با دارا بودن سهمی حدود ۴.۵۱ درصد از کل اختراع های ثبت شده در حوزه فناوری نانو در USPTO رتبه اول را از این حیث داراست. این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با سهمی معادل با ۸۴.۵۰ درصد اندکی افزایش را نشان میدهد. کره جنوبی و چین با اختلاف زیادی نسبت به آمریکا در این رتبه بندی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. نکته قابل توجه در این فهرست توجه ویژه کشورهای آسیایی همچون عربستان، چین، کره جنوبی و تایوان در مقایسه با کشورهای آمریکایی و حتی اروپایی به حوزه و بازار اروپا است. در سال ۲۰۲۰، پتنت های نانوی کشورهای عربستان، چین، کره جنوبی و تایوان در EPO به ترتیب حدود ۱۰۸، ۳۱، ۲۷ و ۱۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشتند.
ایران در سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر نموده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع انتشار یافته هستند. در تعداد پتنت های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه نوزدهم جهان قرار گرفته است. ولی تعداد درخواست های ثبت اختراع ایران در این فناوری در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۶ درصد افت داشته و باتوجه به این رشد منفی، با ۲ پله سقوط در جایگاه بیست و ششم جهان قرار گرفته است. در حوزه فناوری نانو همانند سالهای قبل ایران دارای هیچ نوع اختراعی در اداره ثبت اختراع اروپا نیست.

منبع: