رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا اظهار داشت: هفت شرکت تولیدکننده واکسن کرونا تا اختتام بهمن ماه وارد فاز انسانی می شوند.
دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر درباب هفت واکسن کرونائی که زیر نظر و با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری پیش می روند، اظهار داشت: از این تعداد، سه شرکت تا آخر دی ماه به پایان فاز حیوانی می رسند و امید است که مجوز انسانی را بگیرند.
وی اضافه کرد: از ۳ شرکتی که وارد فاز بالینی می شوند یک شرکت پیشرفت شایان توجهی داشته و زودتر از بقیه کلینیکال ترایال را آغاز خواهدنمود.
قانعی درباب شرکتی که پیشرفت داشته اظهار داشت: این شرکت مدل واکسن فایزر را در پیش گرفته است و تا اختتام این ماه مجوز فاز انسانی را از سازمان غذا و دارو دریافت می کند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اعلان اینکه ۴ گروه تحقیقاتی دیگر احتمالاً در بهمن و اسفند مجوز انجام کارآزمایی بالینی را از سازمان غذا و دارو دریافت می کنند، اظهار داشت: مجموعاً ۷ شرکت با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی تا بهمن و اسفند مجوزهای بالینی را دریافت می کنند.
وی درباب شرکت زیر مجموعه ستاد اجرائی فرمان امام (ره) نیز اظهار داشت: این شرکت نیز در حال ورود به مرحله اول فاز بالینی است و پس از موفقیت وارد فاز دوم کلینیکال ترایال می شود.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا اظهار داشت: کسی نمی تواند مانع تحقیقات و تولید واکسن توسط گروه های مختلف شود برای اینکه در دنیا هم تولید چندین واکسن آغاز شد ولی همه آنها نتوانستند فاز حیوانی را پاس کنند.
وی اشاره کرد: بعضی از این تیم ها اگر حمایتی بخواهند به معاونت علمی می آیند و ما با آنها قرارداد منعقد می نماییم و حمایت هایی از آنها داریم.
وی با اعلان اینکه کمیته مقابله با کرونا برای واکسن ها مجوز صادر نمی کند، اظهار داشت: روند واکسن به این شکل است که جز سازمان غذا و دارو که متولی این امر است کسی یا ارگانی نمی تواند به فرد یا تیم های تحقیقاتی واکسن مجوز بدهد که وارد فاز حیوانی شوند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اعلان اینکه البته اجرای فاز حیوانی هم شاید در دانشگاه با کمیته اخلاق پیگیری شود، اظهار داشت: ولی برای ورود به فاز انسانی هیچکس در کشور قدرت صدور مجوز ندارد جز سازمان غذا و دارو.