به گزارش خط رند ۹۱۲ مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از رونمایی سه داروی هایتک و ضروری با حضور رئیس جمهور و معاون علمی رئیس جمهور اطلاع داد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از مهر، سه داروی ضروری و هایتک ایران ساخت برای نخستین بار در کشور با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور رونمایی گردید. محصولاتی که توانمندی فوق العاده و تلاش زیست بوم فناوری و نوآوری را بار دیگر نمایان کرد تا بخش مهمی از نیاز کشور به این محصولات حیاتی در داخل تامین گردد. پرویز کرمی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع معاونت علمی به خبرنگار مهر اظهار داشت: امروز هدایای خوبی به مردم ایران توسط زیست بوم فناوری اهدا شد؛ موفق به تولید و عرضه سه داروی مهم و حیاتی در ایران شدیم. مشاور معاون علمی و فناوری افزود: تابحال برنامه تولید ۱۳۵ قلم داروی اولویت دار با شاخص ارزبری در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری تدوین شده است که بخشی از این طرح ها قرارداد تولید منعقد کرده اند؛ خروجی این فعالیت تولید ۴۵ محصول با کاهش ارزبری ۶۰ میلیون دلار در سال اول است.
تولید ۹۰ قلم داروی اولویتدارکرمی بیان نمود: برنامه تولید ۹۰ قلم داروی اولویت دار با بیشترین میزان ارزبری شامل ۲۰ داروی بیولوژیک، واکسن های دامی و انسانی، ۴۹ داروی نهایی شیمیایی و ۲۱ ماده اولیه و مؤثره دارویی با مجموع ارزبری ۴۱۱ میلیون دلاری تدوین شده و تا ۳ سال آینده کاهش ۱۱۰ میلیون دلاری ارزبری این محصولات، هدفگذاری شده است.رفع ۴۰ درصد احتیاج به دو مشتق پلاسمارئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی به معرفی سه داروی رونمایی شده پرداخت و افزود: تولید آلبومینHSA (آلبینوکس) و ایمونوگلوبین IvIg (رپلینکس) بعنوان مشتقات پلاسما یکی از گلوگاه هایی است که معاونت علمی و فناوری در حوزه داروهای بایولوژیک و مشتقات پلاسما از راه حمایت های ستاد زیست فناوری به آن ورود کرد. وی افزود: امروز شاهد موفقیت در اجرای این پروژه هستیم و با همت متخصصان یک شرکت دانش بنیان ۴۰ درصد نیاز کشور به این محصولات رفع می شود و ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد. برای به ثمر نشستن این پروژه شاهد ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی بودیم.رفع نیاز ۱۰۰ درصدی کشور به واکسن سرطان دهانه رحمکرمی اضافه کرد: همینطور ساخت و تولید واکسن سرطان دهانه رحم-HPV توسط شرکت دانش بنیان دیگر یکی از دستاوردها است که مشابه با برند خارجی این محصول (گارداسیل) است. از امروز ۱۰۰ درصد نیاز کشور به این واکسن با همت و توانمندی نیروی متخصص در داخل تأمین می شود و از آنجائیکه سرطان رحم همچون سرطان های با درجه وخامت بالا به حساب می آید و دومین عامل مرگ و میر زنان ایرانی است پس این اقدام ضروری را باید ارج نهاد. کرمی افزود: میزان ارزبری این واکسن ۵.۴ میلیون دلار است و با این اقدام از خروج این رقم جلوگیری می شود. برای این پروژه بخش خصوصی ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کرد و ۱۴۵ میلیارد ریال اعتبار دولتی به آن تعلق گرفت.واکسن آنفلوآنزا تا آخر آبان در کشور عرضه می شودوی اظهار داشت: توسط همین شرکت واکسن نوترکیب آنفلوانزا هم تا آخر آبانماه سالجاری در کشور عرضه می شود. ذکر این نکته ضروری است که این برای نخستین بار است که واکسن انسانی در کشور تولید می شود. مشاور معاون علمی و فناوری بیان نمود: این واکسن دومین واکسن پرفروش دنیا در سال ۲۰۱۸ بوده و فروشی بالغ بر ۳ میلیارد دلار در بازار جهانی داشته است. این در شرایطی است که متاسفانه بدلیل قیمت بالای واکسن وارداتی (۳۱۸ هزار تومان برای هر دوز و بیشتر از ۱ میلیون تومان برای واکسیناسیون هر نفر) نرخ استفاده از این واکسن در کشور بیشتر از ۱۷۰ هزار دوز است اما با این اقدام برای رفع این مشکل اقدام شد. کرمی درباره تولید ماده اولیه دارویی سرترالین هم اظهار داشت: با اقدام دانش بنیان شرکت دانش بنیانی ۷۵ درصد نیاز کشور به این ماده اولیه رفع می شود. وی ادامه داد: تولید این دارو ۲۷.۴ میلیون دلار صرفه جویی ارزی دارد. البته برای تولید این ماده اولیه با کاربرد ضد افسردگی هم شاهد سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد ریال بخش خصوصی و ۲۰ میلیارد اعتبار دولتی بودیم. وی اظهار داشت: تولید این سه محصول مهم ایران ساخت توسط ۳ شرکت دانش بنیان ایرانی علاوه بر تأمین بخش قابل توجهی از نیازهای کشور، سالانه حدود ۵۳ میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه دارد.
منبع: rond912.ir