خط رند ۹۱۲: دبیر شورای عالی فضای مجازی از تصویب محیط آزمون (سندباکس) بمنظور تسهیل مقررات حوزه های جدید فناوری در کشور آگاهی داد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با اشاره به مصوبه جلسه ۸۸ کمیسیون عالی تنظیم مقررات درباب مدیریت محیط آزمون (سندباکس)، اظهار داشت: مقرره گذاری محیط آزمون نوعی تنظیم گری است که برای ایده های جدید بویژه در حوزه فناوری های مالی (فین تک ها) که پیامدها و ابعاد اجرای آنها برای حاکمیت شناخته شده نیست، مورد استفاده قرار می گیرد که مرکز ملی فضای مجازی کشور باتوجه به درخواست های گوناگون در سال های اخیر در کشور برای موضوعات جدید به خصوص حوزه فناوری مالی این مساله را در دستور کار قرار داد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور اضافه کرد: هم اکنون تقاضاهای زیادی در کشور برای موضوعاتی مانند رمزارزها و خدمات مبتنی بر زنجیره بلوکی مطرح گردیده است که امیدواریم از این ظرفیت برای پاسخگویی به متقاضیان استفاده گردد و از بلاتکلیفی بیرون بروند.
وی در تشریح این مصوبه اظهار داشت: موضوع و ایده های که توسط یک شرکت بعنوان یک ایده نو مطرح شده و عموماً به حوزه های فناورانه جدید و نو پدید مانند اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، خدمات مبتنی بر زنجیره های بلوکی و رمزارزها مربوط می شود، یک تنظیم گر حاکمیتی و بخشی مانند بیمه، بورس، حوزه بانکی و یا حتی حوزه هایی مانند سلامت و محتوا یک محیط آزمونی که مشتمل بر رویه ها، قواعد و ساختار نظارت است را ایجاد می کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور اشاره کرد: در آن محیط با تسهیل مقررات و کاهش شرایط سختگیرانه و برای مدت مشخص و با تعداد کاربری محدود و نیز قلمرو اجرای حفاظت شده، ایده را به مرحله اجرا می گذارند و نتایج و پیامد ها را بررسی می کنند و بعد از درنوردیدن دوره آزمایشی نسبت به توقف و یا گسترش کار به قلمرو بزرگتر و کل جامعه اعلان نظر کرده و فضا را برای ورود این نوع ایده برای عموم متقاضیان فراهم می کنند.
وی با اشاره به شکل گیری دبیرخانه این مساله در وزارت امور اقتصادی و دارایی، اشاره کرد: حکمرانی این مجموعه به صورت چند ذی نفعی است به این معنا که همه بخش های کشور چه دولتی و چه خصوصی در آن حضور دارند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با بیان این که مرکز ملی فضای مجازی نیز نظارت کلان بر روند خواهد داشت، اضافه کرد: این تجربه می تواند به تدریج بالغ شود و ما سالانه با بررسی فعالیت های مبتنی بر این دستورالعمل با ستاندن نظرات نخبگان و نیز مشکلاتی که محتمل است بوجود آید، مدیریت این محیط ها را بهبود خواهیم داد.
وی اظهار داشت: این دستورالعمل با تلاش جمعی تمامی ذی نفعان، نخبگان و بخشهای خصوصی و دستگاه های دولتی که با مسئله اعطای مجوز به موضوعات جدید و ناشناخته مواجهند، نوشته شده و نخستین تجربه مواجهه کشور با این نوع تنظیم گری است که البته کشورهای زیادی به این روش روی آوردند و در منطقه، کشور ما جزو پیشروان اقدام در این خصوص است.
این دستورالعمل مورد تایید ریاست جمهوری قرار گرفته و متن آن در سایت مرکز ملی فضای مجازی قابل دسترسی است. کارگروه مذکور در دستورالعمل شکل گرفته و درگاه الکترونیکی برای ارتباط با جامعه و متقاضیان برای دریافت ایده ها و پیشنهادات توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی ایجاد خواهد شد.
منبع: خط رند ۹۱۲