به گزارش خط رند ۹۱۲ به قول تحلیل گران، در صورتیکه شرکت مدیاتک تراشه های ارزان قیمت مجهز به شبکه ۵G را عرضه کند، گوشیهای هوشمندی که از این توانایی پشتیبانی می کنند، ارزان خواهند شد.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، با عنایت به آنکه در سال های اخیر بازارهای جهانی گوشی موبایل به مرحله اشباع رسیده و برای مدت های طولانی با رکود بی سابقه ای روبرو شده است، حالا به نظر می آید که خیلی از شرکت های تولیدکننده گوشیهای هوشمند در تلاشند تا با تولید و عرضه یک محصول جدید به جمع سازندگان گوشی مجهز به فناوری ۵G بپردازند.
گوشیهای هوشمند ۵G گوناگونی در طول یک سال گذشته از جانب شرکت های تولیدکننده موبایل همچون سامسونگ و هواوی معرفی و رونمایی شده اند که مقرر است در کشورهایی که به عرضه خدمات مربوط به نسل جدید اینترنت همراه اقدام نموده اند، عرضه شده و در دسترس کاربران و علاقمندان قرار بگیرند.
اما یکی از بزرگترین مشکلاتی که بر سر توسعه، خریداری و استفاده از گوشیهای هوشمند مجهز به ۵G وجود دارد، قیمت بسیار بالای آن نسبت به متوسط قیمت سایر گوشیهای موبایل موجود در بازار است که حالا بر مبنای بیانیه شرکت مدیاتک (MediaTek) مقرر است فکری به حال این محصولات شود و با تراشه های توسعه داده شده توسط این تراشه ساز تایوانی، قیمت گوشیهای مجهز به فناوری ۵G کاهش پیدا کند.
طبق گزارش وب سایت Android Authority، شرکت مدیاتک که پیشتر هم از برنامه های خود برای عرضه تراشه های ارزان قیمت با قابلیت پشتیبانی از شبکه نسل پنجم اینترنت اطلاع داده بود، اخیرا اعلام نموده است که در ماه های آینده از تراشه های جدید خود رونمایی خواهد نمود تا بتواند گام بلندی در جهت کاهش قیمت گوشیهای ۵G و دسترسی همه کاربران به خدمات اینترنت پرسرعت بردارد.
کارشناسان فعال در حوزه فناوری برآورد کرده اند در صورتیکه این اتفاق بیفتد، شرکت های تولیدکننده موبایل قادر خواهند بود سهم گوشیهای ۵G را در بازارهای جهانی بالا برند.
از آنجائیکه اخبار نسل جدید اینترنت ۵G در گوشه و کنار جهان انتشار یافته و کاربران بسیاری هم در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت اند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) شروع کرد. در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل آغاز شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی ها و برنامه های خود در این زمینه رونمایی می کنند.
البته برخلاف آنکه اخبار بسیاری در خصوص عرضه و عرضه زودهنگام گوشیهای هوشمند مجهز به پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت پرسرعت ۵G در فضای مجازی انتشار یافته و مقرر است در اوایل سال آینده ۲۰۱۹ میلادی اولین گوشیهای مجهز به این تکنولوژی جدید روانه بازارهای جهانی شوند، هنوز به نظر می آید که زیرساخت های لازم برای برقراری همگانی و عرضه عمومی آن در خیلی از کشورهای جهان با کندی روبروست و تابحال روند سریع و صعودی نداشته است.
البته بخش زیادی از آن به خاطر موانع و چالش های پیش روی هواوی، بعنوان یکی از بزرگترین اپراتورهای مخابراتی فعال در توسعه شبکه های نسل پنجم اینترنت همراه بوده است. با همه این تفاسیر، با عنایت به آنکه شرکت های تولیدکننده موبایل گوناگونی به سمت و سوی تولید، توسعه و عرضه محصولاتی که قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G را دارند، روی آورده اند، به نظر می آید که آینده درخشان پیش روی محصولات مجهز به شبکه ۵G قرار دارد و در سال های آینده، آنها سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص خواهند داد.