خط رند ۹۱۲: بنظر می رسد که دولت آمریکا تصمیم گرفته تمام زیرساخت های مخابراتی و ارتباطی این کشور را از تجهیزات چینی شرکت هواوی بی نیاز کند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، بدون شک مشکلات و کشمکش های دولت آمریکا با هواوی از جنجال برانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که بنظر می رسد به این زودی تمام نخواهد شد. هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه کننده موبایل در جهان شمرده می شود، قبل از این نیز در طول یک سال اخیر از طرف دولت ترامپ تحت فشارهای سیاسی و تجاری زیادی قرار گرفته بود و نگرانی های امنیتی خودرا به سایر کشورهای هم پیمان آمریکا نظیر استرالیا، نیوزلند، کانادا، ژاپن و بریتانیا منتقل کرده بود تا آنها نیز به همکاری با این شرکت چینی خاتمه بخشند که بدین ترتیب بتواند در ادامه جنگ تجاری با چین، ضربه مهلکی بر اقتصاد این کشور پهناور وارد کند و به عقیده خیلی از تحلیلگران، جلوی رشد سرسام آور و شکوفایی سریع اقتصادی غول های تکنولوژی چینی را بگیرد.
در طول یک سال اخیر، تنش های سیاسی و جنگ تجاری میان چین و آمریکا سبب شد رابطه هواوی با این کشور از هر زمان دیگری بیشتر لطمه ببیند و تیره و تار شود تا جایی که حتی شرکت پستی فدکس آمریکا نیز نتواند یک بسته پستی حاوی گوشی هوشمند هواوی خریداری شده توسط یک کاربر آمریکایی را به وی تحویل دهد.
بدین ترتیب می توان اظهار داشت که هواوی تابحال یکی از بزرگترین قربانیان جنگ تجاری چین و آمریکا بوده و از آنجائیکه سهم بزرگ و قابل توجهی از بازارهای جهانی فروش موبایل را در جهان به خود مختص کرده است، اهرم فشار خوبی برای آمریکا به حساب می آید تا از این طریق به اقتصاد چین ضربه مهلکی بزند و دولت این کشور پهناور آسیای شرقی را تحت فشار بگذارد.
حالا تازه ترین گزارش های انتشار یافته در وب سایت the verge به نقل از منابع آگاه حاکیست که دولت ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است تمامی زیرساخت های مخابراتی و اینترنتی این کشور را از تجهیزات چینی نصب شده توسط هواوی برهاند و بی نیاز سازد.
چندی قبل بود که اخباری در خصوص لطمه شهرهای کوچک و روستاهای آمریکا از تحریم و عدم فعالیت هواوی در این کشور منتشر و ارائه شد که در آن زمان تحلیلگران پیش بینی کردند در صورتیکه هواوی به کلی فعالیتش در آمریکا ممنوع شود، شهرهای کوچک تر و روستاها صدمات و خسارات جبران ناپذیری را متحمل خواهند شد چونکه بالغ بر ۹۰ درصد زیرساخت های مخابراتی آنها با استفاده از تجهیزات هواوی نصب و به راه افتاده است.
اما حالا بنظر می رسد که دولت آمریکا می خواهد برای همیشه زیرساخت های مخابراتی کشورش را از تجهیزات این غول تکنولوژی چینی بی نیاز سازد و در این رابطه با سایر شرکت های خارجی همچون نوکیا و اریکسون وارد همکاری و مذاکره شود.
البته طبق گزارش وال استریت ژورنال، هنوز مشخص نیست که رویکرد جدید دولت ترامپ، ریاست جمهوری آمریکا تا چه اندازه قابل اجرا و عملی شدن خواهد بود اما در حد همین فرضیه و احتمال نیز از طرف خیلی از تحلیلگران، بسیار محتاطانه خوانده شده است.
بدون شک محدودیت های جدیدی که آمریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تأثیرات منفی و تبعات گسترده ای را به دنبال خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارائه شده توسط گوگل را استفاده نماید و استفاده از سیستم عامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنس های متن باز و AOSP خواهد بود. پس از آن شرکت های بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت، کوالکام، اینتل، برودکام، پاناسونیک در کنار خیلی از اپراتورهای مخابراتی فعال در کشورهای جهان اعلام نمودند که به قطع همکاری با هواوی خواهند پرداخت تا شامل جریمه های سنگین واشنگتن نشوند.
لغو لایسنس اندروید برای برند هواوی، به معنای عدم انتشار نسخه های جدید آپدیت اندروید نظیر به روزرسانی های نرم افزاری و امنیتی که هر از گاهی انتشار یافته و به منظور جلوگیری از لطمه پذیری های امنیتی و برطرف شدن مشکلات کوچک و بزرگی که کاربران با آنها مواجه می شوند، همین طور عدم دسترسی کاربران به تمام سرویس های ارائه شده از طرف گوگل نظیر فروشگاه اینترنتی گوگل پلی استور و دانلود اپلیکیشن های موردنظر از آن خواهد بود.
اگرچه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات و نگرانی های امنیتی را بارها رد و تکذیب کردند، بنظر می رسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف مقابل این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.
از طرفی دیگر، جنگ تجاری چین و آمریکا نیز به نگرانی های امنیتی مقابل هواوی در توسعه زیرساخت های مربوط به شبکه ۵G مزید بر علت شده و هم اکنون آتش اختلافات آنها را شعله ورتر از قبل کرده است.